Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

11 maj 2021 | 23:35

Nya Stephen King-serien "Lisey's Story" släpps snart på Apple TV+

Den legendariske författaren har själv adapterat sin egen bok till en psykologisk skräckserie, med premiär i början av juni.
Film och tv-adaptioner av Stephen Kings många historier släpps fortfarande på löpande band, år efter år. Men det hör inte till vanligheterna att han själv sätter sig och adapterar en av sina egna berättelser. När det kommer till "Lisey's Story" så har författaren däremot själv tagit hjälp av regissören Pablo Larraín ("Jackie") och skådespelare som Julianne Moore ("Still Alice"), Clive Owen ("Children of Men") och Jennifer Jason Leigh ("The Hateful Eight"), för att låta historien få ett nytt påkostat liv hos Apple TV+.
 
I en första trailer får vi se smak på vad som tycks bli en invecklad och psykologiskt läskig historia - som antagligen även lär bjuda på vissa övernaturliga tendenser, på sätt som bara King kan få till. Handlingen kretsar kring änkan Lisey (Moore), vars make var en framgångsrike författare (Owen) som i hemlighet baserade sina böcker på underliga visioner. Efter makens död börjar underliga och förvirrande saker plötsligt även att börja hända med Lisey...
 
 
De två första avsnitten av "Lisey's Story" släpps på Apple TV+ den 4 juni, därefter släpps ett nytt avsnitt varje fredag. Miniserien kommer att bestå av totalt åtta avsnitt. Du som ännu inte har testat på tjänsten kan nu testa Apple TV+ gratis i 7 dagar.
 

Läs också: De 10 bästa tv-serierna hos Apple TV+

 
Kommer du att ge "Lisey's Story" en chans i början på juni? Kommentera gärna nedan!
| 11 maj 2021 23:35 |