Klipp

Skribent

David Sjögren

19 augusti 2015 | 19:00

Snart kan du flyga med de nya "Star Wars"-planen

Checka in hos R2-D2 eller nya kompisen BB-8.
För oss som gillar både "Star Wars" och att flyga flygplan finns snart ett alldeles utmärkt alternativ. Det japanska flygbolaget ANA förbereder nämligen tre nya flygplan designade i "Star Wars"-tema, som skräddarsytt för den stjärnkrigsentusiastiske resenären.

För den som håller den klassiska roboten RD-D2 högst förbereds en Boeing 787-9 Dreamliner (se bild nedan), som planeras premiärflyga den 18:e oktober 2015 mellan Tokyo och Vancouver för att sedan trafikera sträckor mellan Japan och resmål som Seattle, San José, München, Paris, Bryssel, Sydney, Beijing och Jakarta.


Är man mer sugen på det allra senaste och hellre säger hej till BB-8, den nya roboten i kommande filmen "The Force Awakens", kan man så göra i mars 2016 när en BB-8-dekorerad Boeing 777-300ER tas i bruk för flighter mellan Japan och Nordamerika.


Kan man inte bestämma sig för vilken av robotarna man gillar bäst kan man helt enkelt flyga med båda, då en Boeing 767-300 med motiv av både R2-D2 och BB-8 väntas premiärflyga i november 2015. Detta plan håller sig dock inom Japans gränser för inrikesresor. (På bilden syns R2-D2:s blå sida, den andra sidan är orange och pryds av BB-8.)


Förutom iögonfallande exteriörer kommer man att kunna hitta "Star Wars"-karaktärer inuti planen, som exempelvis på huvudkuddar, servetter, muggar och andra föremål. Dessutom erbjuds alla de sex filmer som hittills släppts som tidsfördriv i planens underhållningssystem.

Här kan ni ta en titt på hur flygplanen ska se ut uppe bland molnen:


Vill ni läsa mer om projektet och se fler bilder kan så göras här

Hur många här blev sugna på att åka till Japan?
| 19 augusti 2015 19:00 |