Film

Skribent

Andreas Samuelson

24 mars 2024 | 16:00

Religiös rysare sågas av kristna - ”spottar i ansiktet på allt som är heligt”

Nya rysaren ”Immaculate” får stark kritik från konservativa tittare och filmens marknadsföringsteam är inte sena med att använda citat för att väcka intresse.
Religiösa skräckfilmer har ofta provocerat och väckt debatt. Nya rysaren ”Immaculate” är inget undantag då konservativa, kristna röster har varit starkt kritiska.
 
Filmen handlar om en djupt troende, ung kvinna (Sydney Sweeney) som får ett uppdrag i ett kloster på italienska landsbygden. Men efter ett varmt välkomnande inser hon att hennes nya hem ruvar på mörka hemligheter.
 
Medan den fått övervägande positivt mottagande från filmkritiker har mer konservativ publik varit mer negativa. ”Djävulsk, vanhelgande, rent ondskefull och grovt stötande. Den är hädisk och har en tredje akt som spottar i ansiktet på allt som är heligt” skriver Twitter-användaren @CarrionCauldron.
 
”Liberaler såg hur den anti-woke folk omfamnade Sydney Sweeney som sin nya älskling och direkt var tvungna att tvinga henne göra denna hädiska, satanistiska, feministiska, abortvänliga film som förnedrar kristna. Den här filmen förnedrar också Maria, Jesus mor. Se den inte” skriver @aurorafaced.
 
Folk har påpekat att filmer inte görs på så kort tid och att den varit planerad sedan 2022. Dessutom har Sweeney varit aktiv i produktionen och är en av dess producenter.
 
Många menar också att den negativa kritiken har motsatt effekt och både väcker intresse och nyfikenhet. Detta har filmens Twitter-konto tagit tillvara på och använder nu negativa citat för att marknadsföra filmen.
 
 
Se trailern till filmen här:
 
 
Får du lust att se ”Immaculate”?
| 24 mars 2024 16:00 |