Film

Skribent

Alexander Dunerfors

20 mars 2013 | 20:30

Nya skådespelare till "Jurassic Park"

Men vilka får äran att bli dinosauriekäk i Colin Trevorrows reboot?

De härskade på jorden för 65 miljoner år sen. De härskade på bioduken för 20 år sen, mycket tack vare en viss Steven Spielberg. Nu står dinosaurierna i "Jurassic Park" inför ännu en återupplivning, inte så mycket med Dr. John Hammonds hjälp som med Colin Trevorrows.

Indieregissören, som gjorde succé med "Safety Not Guaranteed" och nästan fick regissera "Star Wars Episode VII", tar hand om den länge omtalade fjärde filmen i serien. Men kalla den inte för "Jurassic Park 4" riktigt än - enligt källor till MovieZine letar man aktivt efter en mer passande undertitel.

Dessutom har vi fått höra att de gamla planerna, på att reboota serien och starta en ny trilogi, har kommit tillbaka. Nya "Jurassic Park" ska inte ignorera sina föregångare, men spinner vidare på historien åt nytt håll och med helt nya skådespelare, ungefär som Michael Bays planer för "Transformers"-serien ser ut.

Namnbytet låter som en fullt vettig idé, då man kanske inte ska påminna publiken om besvikelsen "Jurassic Park 3".

Men den ännu obesvarade frågan är: vad finns det mer att berätta? Här kan vi ännu bara spekulera.

Som gammalt Michael Crihton-läsare och ett fan av originalfilmen kan jag utnämna den till en av de där stora och häftiga filmupplevelserna från min barndom. Steven Spielbergs "Jurassic Park" bidrog säkert till mitt stora filmintresse idag (och fascinationen för påkostade effektfilmer, inte minst). Det var inte kul att se serien gå utför, framför allt med Joe Johnstons "Jurassic Park 3". Men det finns definitivt potential för att göra om, och göra rätt.

Bland annat är det en scen ur Spielbergs "The Lost World" som jag alltid har velat se mer av. Den där lilla teasern mot slutet när en T-Rex lyckas fly ut på fastlandet, och nosar på sovrumsfönstret hos en sovande flicka. Är det något jag hoppas kan få mer utrymme, så är det ett riktigt jävla förhistoriskt kaos på gatorna till en oanande amerikansk stad.

Den 13 juni 2014 får vi äntligen se "Jurassic Park 4", vad den än heter till dess, på bio. 

Vad hoppas du ska hända i de nya "Jurassic Park"-filmerna? Vilka karaktärer borde komma tillbaka? Kommentera nedan.

| 20 mars 2013 20:30 |