Spel

Skribent

Viktor Eriksson

2 november 2023 | 19:30

Nya “Silent Hill: Ascension” sågas: "Så dåligt att det kan inte vara på riktigt"

Utvecklarna Genvid är däremot glada över hur mycket publik det första avsnittet lockade.
Den interaktiva skräckserien “Silent Hill: Ascension” är det första “spelet" i “Silent Hill”-serien på tio år. Serien där tittare kan vara med och bestämma vad som ska hända hade premiär under Halloween. Än så länge är fansen inte vidare nöjda.
 
“Silent Hill: Ascension ser så dåligt ut att det kan inte vara på riktigt”, skriver @girl_dagger på X.  
 
“Det enda “trauma” vi upplever är traumat av att utgivaren Konami misslyckats ännu en gång”, skriver /u/Phaust8225 på Reddit.
 
“Mina hopp för Silent 2-remaken kunde inte vara högre nu! Orkar inte vänta på att användare som SilentGriddySkbibiHill666 och BenisMason ska få rösta på om James borde dab:a på Mary eller erbjuda henne en kudde”, skriver @ItsJesseGomez på X. 
 
““Silent Hill: Ascension” är definitionen av girighet i ett “spel””, skriver @psyniac_123 på X
 
"Silent Hill: Ascension" har vid upprepade tillfällen anklagats för att vara ett så kallat “pay to win”-spel. Alltså ett spel där den användare som betalar mest också kommer vara den som bestämmer mest i handlingen.
 
Utvecklaren Genvid skriver via X att detta inte stämmer utan att “Silent Hill: Ascensions” livesändningar, sparade avsnitt, interaktiva jaktsekvenser och möjligheten att påverka handlingen alla ska vara kostnadsfria. Däremot finns det ett säsongspass som kostar cirka 225 kronor som ger spelare en samling med de poäng som behövs för att påverka handlingen. Dessa poäng går däremot att tjäna in på andra sätt än att betala pengar, exempelvis genom att lösa pussel.
 
Enligt Genvids vd Jacob Navok innehåller säsongspassen inte heller tillräckligt med poäng för att det ska vara möjligt för enskilda spelare att köra över andra spelare. Istället är säsongspassen mer tänkta att låta spelare spara tid. Navok skriver samtidigt att de lyssnar på fansens kritik, exempelvis gällande pusslen, och kommer att göra justeringar.
 
Samtidigt skriver Navok också att Genvid är glada över hur mycket intresse det varit för “Silent Hill: Ascensions” premiär. Så pass att det uppstod en del tekniska problem under premiärsändningen, vilket de ber om ursäkt för. Sändningen hade också problem med textchatten vilket gjorde att den behövde plockas bort. 
 
Är du nyfiken på hur “Silent Hill: Ascension” fungerar i detalj? Missa inte vår guide till hur du själv deltar i skräckserien.
 
| 2 november 2023 19:30 |