Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

12 januari 2024 | 17:45

Streamingtips: 3 nya och hyllade tv-serier att streama i helgen

Har du svårt att bestämma dig för vilka tv-serier du ska ge en chans under helgen? MovieZines tv-redaktör Jonatan Blomberg lyfter fram tre nya toppval!
Bara två veckor in på det nya året och vi har redan en hel drös nya tv-serier att kasta oss över. För en vecka sedan lyfte jag fram hela åtta tv-serier som hade släppt avsnitt under årets första vecka. Men nu tänkte jag sikta in mig på endast tre serier, som alla har haft sin premiär under denna veckan och dessutom hyllats av mängder av tv-kritiker redan:
 

"Criminal Record" - de två första avsnitten nu hos Apple TV+

 
 
Jag har själv skrivit vår långa och hyllande recension om "Criminal Records" första säsong här på MovieZine. Så för att citera mig själv, så är det här: "en av de bästa thrillerserierna som vi har fått på väldigt länge". Handlingen kretsar kring ett gammalt mordfall, där en ung polis (spelad av Cush Jumbo) misstänker att den respekterade gamla mordutredaren (spelad av Peter Capaldi) burade in fel man för mordet. De två första avsnitten ur den extremt spännande och välgjorda säsongen finns nu tillgängliga hos Apple TV+. 
 

"Echo" - hela säsongen nu hos Disney+

 
 
Disney+ brukar i vanliga fall släppa ett avsnitt i taget när det kommer till deras Marvel-serier, men den här gången har man valt att släppa alla fem avsnitt av "Echo" på en gång. "Echo" tar vid där Marvelserien "Hawkeye" från 2021 slutade, men passar samtidigt på att ge alla som inte såg den serien en ordenlig recap på allt som hände där under seriens första avsnitt.
 
Det går med andra ord fint att hoppa rakt in i "Echo" utan någon större förkunskap. Handlingen kretsar kring karaktären Maya Lopez, som är Marvels första döva superhjälte. Sedan hon var liten har hon däremot haft självaste Wilson Fisk/Kingpin som sin adoptivfarsa och han har inte direkt haft ett gott inflytande på henne, utan förvandlat Maya till en riktig mördarmaskin. I "Echo" får vi se henne försöka knyta an med sin egen kultur och sina förfäder, samtidigt som hon fortsätter att hämnas på alla som har skadat henne. 
 

"Pojke slukar universum" - hela säsongen nu hos Netflix

 
 
Det är inte varje vecka Netflix serverar oss med riktigt välgjorda och gripande miniserier, men den här veckan så släppte man hela säsongen av "Pojke slukar universum". Eller "Boy Swallows Universe" som är den engelska titeln och även namnet på Trent Daltons bok som ligger till grund för miniserien. Och hittills så verkar både kritiker och vanliga tv-tittare vara överens om att det här är en av Netflix bästa nya miniserier på länge.
 
Handlingen följer den unga pojken Eli Bell under 1980-talet i Australien. Elis bror är stum, hans pappa försvunnen, mamman är en missbrukare som försökt lägga knarkandet bakom sig samtidigt som styvpappan (spelad av "Vikings"-stjärnan Travis Fimmel) är en langare. I den här miljön växer den frågvisa pojken upp och ställs inför en brutal verklighet när han släpps in allt mer i vuxenvärlden. 
 

Läs också: Här är den bästa tv-serien du kan se just nu: "Så jävla udda och fantastisk"

 
Kommer du att ge någon av veckans nya tv-serier en chans under helgen? Kommentera gärna nedan!
| 12 januari 2024 17:45 |