TEATER

Skribent

Alexander Kardelo

31 maj 2016 | 11:15

Nya porträttbilder från ”Harry Potter and the Cursed Child”

J.K. Rowlings nya pjäs får London-premiär i sommar.
Harry Potter har blivit vuxen. I juli gör J.K. Rowlings trollkarl scendebut i London, i den nyskrivna pjäsen ”Harry Potter and the Cursed Child”. Och den här gången är det hans son, Albus, som står i centrum.

I Rowlings nya pjäs har det gått nitton år sedan händelserna i ”Harry Potter och Dödsrelikerna”, den sista boken och de avslutande filmerna. Harry jobbar och sliter på Trolldomsministeriet, och har tre barn tillsammans med Ginny. Mellansonen Albus Severus går nu på Hogwarts och märker att hans kända efternamn blir en tung börda att bära.Nykomlingen Sam Slemmet (tv-serien "Musketörerna") spelar Albus Severus Potter. J.K Rowling kommenterar: "Det finns så mycket att säga om Sam som Albus, men då skulle jag gå in på spoilers. Jag ska bara säga att vi kunde inte ha hittat någon bättre."Poppy Miller ("Hotell Marigold 2") spelar Ginny Potter. "Jag tror att många skulle vilja ha Poppys Ginny som mamma. Hon är vänlig och cool, precis som jag föreställde mig henne", berättar Rowling på Pottermore.Jamie Parker ("Jonathan Strange & Mr. Norrell") tar över rollen som Harry Potter. "Det är ett unikt jobb eftersom det finns sju böcker med bakgrundshistoria", säger Rowling. "Vi ville vara säkra på att Harry känns rätt första gången man ser honom. Och han är Harry nu."”Harry Potter and the Cursed Child” är skriven av Jack Thorne, baserat på en berättelse han skissade fram tillsammans med Rowling och regissören John Tiffany. Den efterlängtade premiären sker på Palace Theatre den 30 juli, med förhandsvisningar så tidigt som nästa vecka.

I sommar släpps även manuset i bokform. Boken kommer ut på svenska i oktober under titeln ”Harry Potter och det fördömda barnet”.

Fler bilder: Här är Ron och Hermione som vuxna!


Vad tycker ni om nye Harry och hans familj, ser de ut som ni hade föreställt er? 
| 31 maj 2016 11:15 |