Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

14 maj 2015 | 22:00

Nya Planet of the Apes är här

Och den heter...
Det rapporteras idag att de populära "Planet of the Apes"-filmerna med apan Ceasar i spetsen får en tredje installation; "War of the Planet of the Apes". 

Regissören Matt Reeves, som gjorde 2:an "Dawn" (men inte 1:an "Rise"), sa såhär till Collider, angående att nästan skicka aporna i krig i slutet på förra filmen:

- (Om "Dawn of the Planet of the Apes") Vi hade faktiskt ett slut som gick ett steg längre. Och jag kom på väldigt sent: "Vänta lite, jag vill inte måla in oss i ett hörn på det här sättet. Jag tycker att vi ska avsluta på ett mera öppet sätt eftersom jag vet att vi kommer fundera ut vad nästa historia ska bli. Jag vill inte begränsa våra möjligheter, jag vill öppna upp dem."

- Vad som verkligen var viktigt var att lämna tittaren med Ceasar känslomässigt, vilket är hur slutet blev. Att veta att framtiden är på väg, men inte redan vara där. För det ögonblicket där i slutet är verkligen om det som just hänt. Det kunde ha varit apornas och människornas planet, och avskedet mellan Ceasar och Malcolm var väldigt känslosamt för mig, och jag ville inte att något skulle distrahera från det och göra slutet till något annat.

- Så ja, det fanns en annan version av filmen men den versionen blev aldrig klar. Vi klippte om den sent och effekterna för den andra versionen blev heller aldrig klara.

Tredje filmen i serien verkar alltså handla om ett fullskaligt krig mellan apor och människor. Reeves sa såhär om hur Ceasars karaktär kommer utvecklas:

- Den tredje filmen kommer att handla om hur Ceasar blir en verkligt inflytelserik figur i apornas historia. Det är som mytbildning; han blir nästan ap-Moses.

"War of the Planet of the Apes" får biopremiär den 14:e juli år 2017.
| 14 maj 2015 22:00 |