Film

Skribent

Alexander Svensson

3 januari 2024 | 19:30

Nya "Mean Girls"-filmen är snart här - fira med en sprillans ny trailer

"Mean Girls" är tillbaka, mer musikaliska än tidigare.
“Mean Girls” från 2004 med Lindsay Lohan och Rachel McAdams i huvudrollerna är en av 2000-talets mest ikoniska ungdomsfilmer, och har levt vidare i allt från memes till datorspel (du har väl inte missat “Mean Girls: High School Showdown”?). Tina Fey, som skrev “Mean Girls” adapterade 2018 filmen till Broadway-musikal, och nu har hon adapterat tillbaka musikalen till en ny film, som har premiär redan nästa vecka.
 
Mycket är dock bekant i den nya versionen. Vi följer fortfarande Cady Heron när hon försöker göra sig hemmastadd på sin nya high school, och hamnar i skottgluggen för Regina George, skolans mest populära (och drygaste) tjej.
 
 
Cady, som i originalfilmen spelades av Lindsay Lohan spelas nu av Angourie Rice (“Spider-Man: Far From Home”) och Reneé Rapp (“The Sex Lives of College Girls”) har tagit över rollen som Regina George. Andra roller görs av bland andra Jon Hamm (just nu aktuell i senaste säsongen av “Fargo”), Christopher Briney (“The Summer I Turned Pretty”) och Auliʻi Cravalho (“Vaiana”).
 
Eftersom “Mean Girls” är baserad på musikalen snarare än originalfilmen så kan vi förvänta oss en hel del musik i takt med drama och komedi när filmen har premiär den 12 januari. En av filmens låtar, “Not My Fault” med Reneé Rapp och Megan Thee Stallion har redan släppts som singel. Den färska trailern kan du se här nedan:
 
| 3 januari 2024 19:30 |