Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 april 2018 | 14:00

Nya Lisbeth Salander skiljer sig från föregångarna

Claire Foy berättar hur hennes karaktär i "The Girl in the Spider's Web" kommer se annorlunda ut.
Noomi Rapace gjorde en dödscool Lisbeth Salander i den svenska Millennium-trilogin. När det blev David Finchers tur att filma en amerikansk remake, valde han att låta Rooney Mara spela en yngre och mer sårbar Lisbeth i "The Girl with the Dragon Tattoo".

Nu väljer Hollywood att hoppa över två böcker i serien och gå direkt på "Det som inte dödar oss". Det blir också en annorlunda Lisbeth Salander vi får se när rollen går vidare till Claire Foy, känd från "The Crown".

- I de första tre böckerna får man hennes livshistoria, och hur hon befriar sig från statens förmyndarskap. Den fjärde boken är annorlunda. Karaktären är densamma, men nu får vi istället veta: "Vad gör hon idag? Vad är hennes syfte?" Vi försöker berätta en annan historia som inte liknar de tidigare filmerna, men som inte heller är totalt annorlunda.
 
 
Foy berättade också för Yahoo! Movies att hennes hacker-stil blir lite enklare jämfört med de tidigare skådespelerskornas:

- Det är ganska nedtonat. Kostymen vi valt ut är inte vad de andra bar, men det känns likasinnat. Hon tänker numera att hon ska bära upp kläderna, det är inte de som bär henne. Jag älskar tatueringarna som jag fick vara med och välja ut.

I den nya filmen spelas Mikael Blomkvist av Sverrir Gudnason ("Borg"). För regin står Fede Alvarez ("Don't Breathe"). Filmen spelas in i vår och får biopremiär redan den 19 oktober.
| 3 april 2018 14:00 |