Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 november 2023 | 19:00

Ho-ho-ho! Vi har 7 nya julfilmer att se i år - här är alla premiärdatum

Filmåret 2023 blir inte komplett utan några nya julfilmer för hela familjen.
Nu händer det, hörni. Julmusten har åkt fram i matbutikerna, Mariah Carey värmer upp rösten och de första julfilmerna landar snart på bio och streaming. I år kan vi se fram emot några helt nya juliga äventyr (och några mer barnförbjudna sådana också) med affischnamn som Eddie Murphy och Joel Kinnaman. Hittar du något värt att hänga i granen här?
 
 

Best. Christmas. Ever! - 16 november på Netflix

 
Julen är en tid för romantiska komedier om förvecklingar och kaos. Allt börjar när Jackie (Brandy Norwood) skickar ut ett skrytsamt nyhetsbrev kring jul, och Charlotte (Heather Graham) vägrar tro att hennes väns liv verkligen är så fläckfritt. ”American Pie”-stjärnan Jason Biggs medverkar också. Mary Lambert regisserade 1989 års ”Jurtjyrkogården”, en detalj som dessvärre inte har lyfts fram i filmens marknadsföring.
 
 

There’s Something in the Barn - 17 november på bio

 
Nu får barnen stanna hemma. Filmen som beskrivs som ”julens blodigaste” är en skräckkomedi där norska tomtenissar löper amok och sabbar julfriden för en amerikansk familj. Regissören Magnus Martens har haft en hyfsad tv-karriär utanför Norge och jobbat på kända serier som ”Agents of SHIELD” och ”Fear the Walking Dead”.
 
 

Dashing Through the Snow - 17 november på Disney+

 
Tim Story, känd för 2005 års ”Fantastic Four”, regisserar filmen om "en frånskild socialarbetare som hatar julen på grund av jobbigas barndomsminnen. Men under självaste julafton får han ta med dottern ut på ett jobb och möter en man som hjälper honom upptäcka glädjen med julen. Kan det var Jultomten, spelad av Lil Rel Howery?
 
 

The Naughty Nine - 23 november på Disney+

 
Även denna komedi hävdar att Tomten är svart (och jag utmanar den som vågar att motbevisa mig). Här spelas skäggfarbrorn med presenterna av "Dödligt vapen"-legenden Danny Glover. Disney-komedin handlar om ett gäng barn som upptäcker att de hamnat på "stygga listan" och planerar en kupp mot tomteverkstan.
 
 

Candy Cane Lane - 1 december på Prime Video

 
Eddie Murphy spelar farsan som alltid ordnar den flashigaste juldekorationerna i kvarteret. I år behöver han lite magisk hjälp för att vinna den årliga tävlingen och råkar ut för en illvillig tomtenisse. Kaos utbryter.
 
 

Your Christmas or Mine 2 - 8 december på Prime Video

 
Mer från samma streamingtjänst: snart kommer uppföljaren till den romantiska komedin "Your Christmas or Mine", där unga James och Hayley spenderade julen hos varandras familjer. Den här gången är de på väg att fira på en lyxig skidort i Alperna, men en felplacerad bokning ställer till det. Brittiskt julmys med Asa Butterfield, Cora Kirk och Jane Krakowski i rollerna.
 
 

Silent Night - 8 december på bio

 
Om "Die Hard" räknas som julfilm så gäller det även "Silent Night", inget tjafs om saken. Actionregissören John Who ("Face/Off") gör sin första amerikanska film på årtionden och bara det är värt biobiljetten. Sen skadar det inte att vi får se e stenhård Joel Kinnaman som hämndlysten man, väldigt stum och väldigt arg, redo att bjuda hela maffian på hårda klappar.
 
Vilken av julfilmerna ho-ho-hoppas du ska leverera?
| 15 november 2023 19:00 |