Film

Skribent

MovieZine

6 juli 2016 | 21:00

Nya "Iron Man" är en svart kvinna

Marvel tar karaktären i en helt ny riktning efter "Civil War II".
Efter händelserna i serietidningarna kring "Civil War II" kommer Tony Stark lägga dräkten på hyllan, och in kommer istället Riri Williams. Detta berättar Iron Man-skaparen Brian Michael Bendis i en intervju med Time. Riri Williams beskrivs som ett geni som börjar studera vid MIT redan vid 15 års ålder, och hon upptäcks av Tony Stark när hon byggt sig en egen Iron Man-dräkt i sitt rum på skolan.

Skaparen Brian Michael Bendis var beredd på kritik, och säger:

- Turligt nog känns det som att även de mest svårövertalade fansen vill se hur det blir innan de dömer, på grund av att jag även var med och skapade Miles Morales och Jessica Jones, bland andra. Vissa fans säger: "Visa oss det nya", och sedan finns det andra fans som säger: "Gör ingenting annorlunda från när jag var barn". Det kommer alltid finnas människor som blir paranoida över att man kommer förstöra deras barndom när man introducerar nya karaktärer.

Han berättar också om att rasism förekommer i kommentarer på internet:

- Vissa kommentarer på internet alltså, jag tror inte ens folk själva hör hur rasistiska de låter. Jag säger inte att man är rasist bara för att man kritiserar, men om någon skriver: "Varför behöver vi Riri Williams när vi redan har Miles Morales?", så känns det för mig som en udda sak att säga.

Till de fans som är oroliga för att de nu vet om slutet i "Civil War II" säger han:

- Fler människor kommer nog bli upprörda för att de tror att de vet slutet på "Civil War II" nu än något av det andra vi har pratat om. Men jag kan försäkra dig om att ni inte vet hur det kommer att sluta. Vi berättar inte slutet här, på något sätt.Namnet "Iron Man" kommer Riri att ändra till något mer passande. Oklart vad än så länge. "Iron Woman" kanske är mest naturligt?

Vad tycker du om introduktionen av den nya "Iron Man" Riri Williams?
| 6 juli 2016 21:00 |