Film

Skribent

Josefine Krischausky

24 juni 2022 | 13:00

Leigh Whannell kan bli regissören bakom nya "The Green Hornet"

Medan filmen från 2011 innehöll en del humor, förväntas "The Invisible Man"-regissören ta historien om den välkända brottsbekämparen i en mer allvarlig riktning.
Vi har tidigare skrivit om att Universal planerar en ny film om Green Hornet, och projektet går nu framåt i sin jakt på en regissör. Deadline rapporterar att Leigh Whannell ("The Invisible Man") förhandlar om att få sätta sig i registolen för filmen, som går under titeln "The Green Hornet and Kato".
 
"The Green Hornet and Kato" har varit under utveckling hos filmstudion sedan 2020. David Koepp, känd för sitt arbete på filmer som "Jurassic Park", "Mission: Impossible" och "Panic Room", är sedan en tid tillbaka ombord som filmens manusförfattare, och Universal sägs vara mycket nöjda med hans senaste utkastet.
 
Rollfiguren Green Hornet, som bekämpar brott om nätterna tillsammans med sin assistent Kato, har sitt ursprung i ett radioprogram som sändes mellan 1936 och 1952, men har dykt upp på filmduken och i tv-rutan ett flertal gånger. I den senaste filmatiseringen från 2011 gjordes huvudrollen av Seth Rogen, medan Kato spelades av Jay Chou.
 
Medan denna version var mer humoristisk i sin karaktär, förväntas "The Green Hornet and Kato" bli mer av en allvarlig actionthriller. Inte minst räknar man med att Whannell, som vi också känner till som en av skaparna bakom filmserierna "Saw" och "Insidious", hjälpa till att ta filmen i en mörkare riktning.
| 24 juni 2022 13:00 |