Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

15 mars 2016 | 12:00

"Game of Thrones"-skådisen: "Det är ändå bara tuttar och drakar"

Ian McShanes svar på fansens ilska lär knappast göra dem mindre upprörda.
Den där Ian McShane, alltså - vilken snubbe! Som jag skrev för drygt en vecka sedan, gjorde "Game of Thrones" nya tillskott enorma avslöjanden om både en kär karaktärs återvändo som vi trodde var död, samt om sin egen roll i säsongen som är här den 25 april. Trots att alla är nyfikna på vad som ska hända i serien, togs spoilerserna emot med mycket vrede från fansen, som tyckte att han sagt alldeles för mycket. Så här låter McShanes enkla svar i The Telegraph till  de upprörda fansen:

- Det är ändå bara tuttar och drakar.
 
En mycket rak påminnelse om vad det är vi är upprörda över här, egentligen. En klar reducering av fantasy-fenomenets betydelse. Inga pudlar här! Förmodligen menad med en charmig gnutta sarkasm, är det en sjukt oväntad och därför komisk kommentar från någon som förväntas vara tacksam för att ha landat en roll i vår tids mest populära TV-serie.

"Tits and dragons" har börjat användas flitigt överallt på nätet bland fans som ett mer avslappnat sätt att referera till älsklingen "Game of Thrones", men med tanke på att mildare uttalanden har väckt uppståndelse förut så är det ändå ganska magstarkt av den tidigare "Deadwood"-skådisen. Samtidigt är det en klockren come-back på alla fans som själva använder uttrycket om serien till vardags.

Han sparar inte på krutet heller! Trots att vi alla är nyfikna på nästa säsong, är det få som vill få handlingen spoilad före releasen. Även bland MovieZines läsare var det många som uttryckte sig upprört över att McShane tog sig friheten att avslöja så mycket om nästa säsong. Precis så här ursäktande svarar McShane på det:

- Man säger minsta lilla och så går alla på nätet i taket över det. Jag anklagades för att ha avslöjat handlingen, men för i helvete: skaffa er ett liv.

Skaffa er ett liv och sluta bry er så mycket om tuttar och drakar - hör ni det, barn! Samtidigt som hans kommentarer är så hysteriskt ohämmade, är det svårt att bli arg på honom. Vi har ju faktiskt inte hört något ifrån producenterna om att McShane sagt för mycket och han tillåts ju uppenbarligen fortfarande att göra intervjuer, så kan man verkligen skylla på honom?

Som om inte detta starka ordval var nog för att väcka en ny storm av arga fans, avslutar McShane intervjuen med att "subtilt" smyga in ytterligare ett stort avslöjande om nästa säsongs handling, i sin förklaring av hur han över huvud taget fick en roll på "Game of Thrones" (vilket man i och med hans attityd kan undra!).

(Spoiler-varning inför Säsong 6!)

- Jag var inte så säker på om jag verkligen kunde binda upp mig, men då sa de till mig att det bara är för ett avsnitt och då svarade jag att "det måste väl betyda att jag dör i slutet av avsnittet, då. Bra, jag är på".

Stackars producenter. För en serie som jobbar så hårt på att hålla allt topp-hemligt innan premiären är deras senaste casting-val en vandrade vattenspridare som skvätter spoilers till höger och vänster.
| 15 mars 2016 12:00 |