Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

4 mars 2016 | 09:00

Ganska glasklart vem som återuppstår i "Game of Thrones"

Det verkar som att en av "GOT"-säsongens nya skådespelare har givit fans tillräckligt för att sätta ihop en riktigt övertygande teori. Varning för både bok- och TV-serie-spoilers.
Ian McShane - en av de nya skådisar att ansluta sig till "Game of Thrones"-ensemblen i Säsong 6 - avslöjar något stort som får läsare av bokförlagan "A Song of Ice and Fire" and lägga ihop ett och ett och med ganska stor säkerhet veta något om handlingen inför den väldigt hemlighetsfulla nya säsongen som snart är här.

Värt att notera är att den sjätte säsongen av TV-serien blir den första att spelas in utan att boken har hunnit ikapp och vad böckerna pekar mot säger för första gången väldigt lite om TV-serien, men vi varnar för spoilers av handlingen i "A Song of Ice and Fire" och att det finns risk för spoilers i TV-serien om ryktet visar sig sant.

McShane har inte avslöjat rakt ut vem han ska spela i nästa säsong, förutom att det bara blir i ett avsnitt - med andra ord en liten roll. Vad han dock avslöjar i en intervju med BBC Breakfast är att han kommer att återkalla en älskad karaktär från de döda.

- Min karaktär är en före detta krigare som har blivit en riktig fredsnisse. Jag har typ en grupp... eller ja, en fredlig sekt. Jag återupplivar en mycket älskad karaktär som alla tror är död.

Okej, nu tänker de flesta att han syftar på Jon Snow. Vissa skulle inte ens gå så långt som att säga att Jon är död. Men bland de som har läst böckerna noga, har en helt annan teori vuxit fram som kan backas upp av olika anledningar.

Dessa fans tror att McShanes ännu oklara karaktär kommer att återuppliva Arya Starks gamla följeslagare The Hound. Varför då?

I R.R. Martins böcker kan man läsa att när Brienne of Tarth besöker Quiet Isle på jakt efter Sansa, möter hon någon kallad Elder Brother - en före detta krigare som slogs för Targaryens men som sedan drog sig tillbaka för att ägna sitt liv åt Faith of the Seven. Medan han berättar att The Hound är död, står en man i bakgrunden - Gravedigger - som beskrivs som någon med en scarf över ansiktet, men som skymtar ärrningar i ansiktet mycket lika de som The Hound har. Vem Gravedigger egentligen är, är fortfarande inte förklarat i boken heller, men McShanes uttalande ihop med denna scen ur boken pekar mot att McShane kommer att spela Elder Brother och Gravedigger är egentligen The Hound.

Även i TV-serien såg vi faktiskt aldrig The Hound dö. Arya lämnade honom svårt skadad ute i ingenstans, så möjligheten finns att han överlevde mot alla odds. Trots tidernas slagsmålsscen mot krigarmaskinen Brienne.

Fortfarande inte övertygad? The Hound-skådespelaren Rory McCann har synts till på inspelningen av den nya säsongen, liksom Kit Harington som spelar Jon Snow. Den ena teorin behöver inte ens utesluta den andra - vi kan få återse både den stora krigaren The Hound och publikfavoriten Jon Snow när serien är tillbaka på HBO Nordic den 25 april.

Är du övertygad?
| 4 mars 2016 09:00 |