Serie

Skribent

MovieZine

20 oktober 2017 | 14:30

Nya filmer och serier på HBO Nordic i november

Premiär för två skräckfilmer från HBO, och favoriterna "Gomorrah" och "Vikings" är tillbaka med nya avsnitt.
Novembermörkret är över oss - tur då att HBO Nordic bjuder på massor av härliga nyheter att lysa upp tillvaron med. "Vikings" seglar ut igen, napoletanska maffian drabbar samman i tredje säsongen av ”Gomorrah” och så gör även stenhårda gangsters i rumänska HBO Europe-serien ”Umbre”.

Övernaturliga fenomen och stalkersdramatik stillar skräckbehovet i två nya filmer från HBO, en singelmammas livsöde blir smärtsamt roligt i ”SMILF” och hbtq-rörelsens starka män och kvinnor skildras i ”When We Rise”.

Like.Share.Follow. (1 november)

Skräckmästaren Jason Blum står bakom den här nagelbitaren som handlar om den digitala ålderns skrämmande risker vi utsätter oss för när vi exponerar våra liv online.

Totem (1 november)

En man som förlorat sin fru bjuder in sin nya flickvän till att bo hos honom och hans två döttrar. Döttrarna har svårt att vänja sig vid förändringen och det börjar bli riktigt skrämmande när ett halsband verkar utlösa ett antal oförklarliga händelser.
 
American Crime (säsong 1-2 tillgängliga 1 november)

I denna ABC-serie tar sig Luis Salazar in illegalt i USA från Mexico för att leta efter sin försvunna son. I rollerna ser vi bland andra Felicity Huffman (”Desperate Housewives”), Timothy Hutton (”Ordinary People”), Lili Taylor (”Six Feet Under”) och Regina King, som vunnit två Emmys för sin roll i serien.
 
 
30 Rock (säsong 1-7 tillgängliga 1 november)

Tina Fey är skaparen till komedisuccén ”30 Rock” som handlar om Liz Lemon , huvudförfattare till en sketchkomedishow. Samtidigt som hon ska driva en framgångsrik tv-show måste hon hantera en arrogant chef och en galen, nytänd stjärna.

SMILF (premiär 6 november)

I "SMILF" får vi en brutalärligt rolig inblick i Bridgettes (Frankie Shaw) liv – en ung singeltjej från Södern vars drömmar om relationer, sex och karriär krockar betänkligt med verkligheten som ensamstående mamma. Frankie Shaw har skapat serien, baserad på hennes Sundance-vinnande kortfilm.

Umbre (säsong 2, premiär 12 november)

Relu är en familjeman som lever ett dubbelliv. Till vardags kör han taxi men vid sidan om jobbar han som indrivare för den lokala maffian. Rumänsk originalserie från HBO Europe - hela första säsongen finns tillgänglig.
 
 
When We Rise (15 november)

Denna miniserie handlar om en hbtq-familjs levnadsöden - deras kamp, motgångar och triumfer under 1900-talets turbulenta frigörelse till modern tids framgångar för lika rättigheter. Skapad av Oscarbelönade Dustin Lance Black (”Milk”) och i ledande roller ser vi Guy Pearce, Mary-Louise Parker och Michael K. Williams.

Gomorrah (säsong 3, premiär 18 november)

Det italienska dramat om camorran är baserad på boken Gomorrah skriven av Roberto Saviano, samt Matteo Garrones film med samma namn, och handlar om den organiserade brottsligheten och vanliga människor i Neapel.

Vikings (säsong 5, premiär 30 november)

Succédramaserien rivstartar femte säsongen med ett dubbelavsnitt. Björn följer sin ödesbestämda resa över Medelhavet och Floki, som lider efter förlusten av sin maka Helga, ger sig ut till havs och till gudarnas nåd. Alla tidigare säsonger blir också tillgängliga 30 november.

Dessutom blir följande svenska filmer tillgängliga den 15 november: "Farsan", "Fishy", "Kopps", "Leo", "Nina Frisk", "Zozo".
 
Vad ser ni mest fram emot i november? Kommentera nedan.
| 20 oktober 2017 14:30 |