Film

Skribent

MovieZine

12 maj 2023 | 14:00

Anna Kendricks nya thriller bland 5 filmsläpp på HBO Max idag

Även Stephen Kings "The Mist" och Meryl Streeps "Hope Springs" finns nu att streama på HBO Max.
Man tackar väl aldrig nej till nya filmtips? Idag får HBO Max 5 nya filmsläpp som kanske räddar din helg. En av dem är Anna Kendricks film "Alice, Darling", som aldrig fick någon biopremiär i Sverige!
 
Filmen har fått höga betyg av kritiker - bland annat av Independent samt The Guardian som hyllar Anna Kendrick för sin insats i huvudrollen som Alice, och menar att hon gör sin bästa roll i sin karriär. 
 
"Alice, Darling" hade sin världspremiär på Toronto International Film Festival i september förra året och släpptes på bio i USA i januari. Vi svenskar har dock fint fått vänta tills nu.
 
 
Engelska Mary Nighy står bakom "Alice, Darling", som här gör din regidebut. Filmen är en psykologisk thriller som handlar om den unga kvinnan Alice (Kendrick) som har fastnat i ett våldsamt förhållande med sin pojkvän Simon (Charlie Carrick). Hon blir motvilligt deltagare i ett ingripande som iscensätts av hennes två närmaste vänner som vill hjälpa henne att återfinna sin självständighet.
 

Fyra andra filmsläpp på HBO Max idag:

 
"The Mist" (2007)

En storm släpper lös blodtörsiga varelser i en mystisk dimma som omsluter en liten stad. En mindre grupp invånare barrikaderar sig i en stormarknad för att försvara sig in i det sista. Filmen är baserad på novellen med samma namn av Stephen King och är skriven och regisserad av Oscarsnominerade Frank Darabont ("Nyckeln till frihet", "Den gröna milen").
 
"Hope Springs" (2012)

Meryl Streep och Tommy Lee Jones spelar ett gift par vars äktenskap sjunger på sista refrängen. För att råda bot på problemen åker de på en äktenskaps-retreat där en terapeut (Steve Carell) under en intensiv helg försöker rädda deras äktenskap. Gjord av "Djävulen bär prada"-regissören David Frankel.
 
"Nim och den hemliga ön" (2008)

På Nims ö bor den kaxiga flickan Nim bland exotiska djurvänner och sina böcker om hjälten Alex Rover - världens största äventyrare. Hennes ö hotas dock när Nims pappa försvinner till havs. Hon söker hjälp hos författaren till Rover-böckerna, som visar sig vara en nervös författarinna med torgskräck... Vi ser Abigail Breslin ("Little Miss Sunshine"), Jodie Foster och Gerard Butler i roller.
 
"American Pie" (1999)

Ett kompisgäng går sista året på High School och ingår en pakt om att de alla ska bli av med oskulden innan de går ut skolan och börjar på college. Men press, nervositet och missriktad välvilja från föräldrar gör inte saken enkel. Paul Weitz regisserar, och Jason Biggs och Chris Klein spelar några av huvudrollerna.
 
Streama dem alla nu på HBO Max.
| 12 maj 2023 14:00 |