Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

14 augusti 2019 | 10:00

Nya film- och tv-möjligheter när Viacom och CBS slås ihop

Fler stora film- och tv-bolag inser att storleken har betydelse framöver.
Deadline rapporterar att Viacom och CBS har gått ut med ett gemensamt uttalande om att man kommer att slå ihop sina företag till ViacomCBS, vilket innebär att tv-kanaler som CBS, Showtime, Paramount Network, Nickelodeon, Comedy Central, MTV och VH1 kommer att ligga under samma tak.
 
Det öppnar i sin tur upp för flera intressanta möjligheter när exempelvis Viacom-ägda Paramount Pictures, som ligger bakom "Star Trek"-filmerna, nu kommer att kunna korsas med CBS All Access (CBS:s egen streamingtjänst) utökade "Star Trek"-universum på tv-sidan. Lägg därtill "Misson Impossible"-filmerna som från början var en tv-serie eller "Transformers"-spinoffs i tv-format som inte känns helt omöjliga heller.
 
Det ryktas även att CBS håller på att sälja rättigheterna till "The Big Bang Theory" och "How I Met Your Mother" för 1,5 miljarder dollar till HBO Max. Om ViacomCBS planerar att lansera en egen större streamingtjänst vartefter, eller bygga ut CBS All Access, kan vi få ytterligare en större spelare bland streamingtjänsterna.
 
Trots att sammanslagningen av Viacom och CBS räknas som en väldigt stor affär, som ligger många månader fram i tiden, kommer det totala marknadsvärdet att hamna på cirka 30 miljarder dollar... vilket kan jämföras med när Netflix tappade 26 miljarder dollar i värde under en vecka tidigare under sommaren, utan några större problem.
 

Läs också: Disney lägger ner flera stora Fox-filmer

 
Hoppas du att vi kommer att få ett kombinerat film och tv-universum för "Star Trek"? Kommentera gärna nedan!
| 14 augusti 2019 10:00 |