RYKTE

Skribent

Alexander Kardelo

9 augusti 2019 | 08:40

Disney lägger ner flera stora Fox-filmer

Planerade uppföljare till "Assassin's Creed", "Chronicle" och "Hitman" blir inte av om Disney får bestämma.
Sedan uppköpet av Fox har Disney dragit åt svängremmen rejält, och dumpat flera filmplaner som varit under utveckling. Studion fick ta över mer än 200 projekt, och endast en handfull kommer utvecklas vidare enligt en rapport på Reddit. Bland dem som rullar vidare finns "Avatar"-uppföljarna från James Cameron. 
 
En anledning till att filmer skrotas på idéstadiet är att Disney inte tror de är lönsamma nog. I andra fall har man nog velat sätta sista spiken i listan på redan dödsdömda projekt. 

Bland de skrotade filmerna hittas bland annat:

"Assassin's Creed 2" - Uppföljaren till tv-spelsfilmen med Michael Fassbender och Matias Varela. Den första filmen från 2016 spelade endast in 240 miljoner dollar på bio, så Fox förhoppningar om en franchise dog nog långt innan Disney klev ombord.

"McClane" - Det har talats i några år om en prequel som skulle få följa "Die Hard"-hjälten John McClane i hans unga år. Bruce Willis var tänkt att upprepa rollen, parallellt med en 20-årig och nykläckt snut.

"Play-Doh" - Regissören Paul Feig var tänkt att, på något sätt, forma om den färgglada modelleran känd som Play-Doh till en spelfilm. Det kanske är lika bra att leken är över för detta projekt.
 
 
"The Heat 2" - Paul Feig var också tänkt att någon gång samla ihop Sandra Bullock och Melissa McCarthy för en uppföljare till actionkomedin från 2013.

"Hitman 2" - Ännu en tv-spelsuppföljare som aldrig kommer få se dagens ljus. Den senaste "Hitman"-filmen kom 2015 med Rupert Friend i huvudrollen som Agent 47, men den blev aldrig någon större succé.

"Chronicle 2" - Första "Chronicle" var en innovativ kombination av superhjältefilm och found footage, signerad Josh Trank. Snacket om en uppföljare har dött ut genom åren, och nu är projektet definitivt skrotat.

"The Sims" - Inte alla tv-spel passar för bioduken, och det var aldrig riktigt klart hur detta populära spel skulle filmatiseras. Nu är det iallafall game over.
 
Andra filmer som skrotats är Agatha Christie-thrillern "And Then They Were None", Daniel Espinosas planerade "Boston Strong", David Ayers "Commando", Taika Waititis "Flash Gordon", en ny "Rosa pantern" och fantasyfilmen "Magic: The Gathering" (som ska bli tv-serie på Netflix istället).
| 9 augusti 2019 08:40 |