Film

Skribent

Alexander Dunerfors

21 juli 2014 | 09:00

Nya Fantastic Four är "inga vanliga superhjältar"

Michael B. Jordan berättar hur Josh Tranks "The Fantastic Four" skiljer sig från de tidigare filmerna.
Marvel-kvartetten Fantastiska Fyran är tillbaka på bio nästa sommar. Om du fortfarande minns de två tidigare filmerna med viss fasa, behöver du nog inte oroa dig. Den kommande är en reboot med helt nya idéer. Kanske något mer i stil med regissören förra film, "Chronicle"? 

Det låter så på Michael B. Jordan, som säger att  Josh Trank har en tydlig vision, och ger skådespelarna utrymme att leka med karaktärerna.

- Det som skiljer oss från andra filmer är att den här kommer bli jordnära och ovanlig. Det är inte den typiska superhjältefilmen, vi ser inte det här som att vi är superhjältar. Vi är snarare ett gäng ungar som var med om en olycka och har fått dessa skador för livet, och försöker anpassa oss och leva så normalt som möjligt.

Men vad som finns kvar från Marvels serietidningar är det starka bandet mellan Human Torch, The Thing, Invisible Woman och Mr Fantastic.

Jordan förklarar för MTV:

- Det fina med dem är att alla är olika. Din familj är inte bara dina släktingar. Ibland kan dina bästa vänner kännas närmare dig än vad dina kusiner är. Och när man har varit med om en traumatisk olycka tillsammans så kan det föra människor närmare varann.

"The Fantastic Four" får biopremiär i juni 2015.
| 21 juli 2014 09:00 |