Film

Skribent

Alexander Dunerfors

19 maj 2017 | 11:30

Nya detaljer kring Marvels 3 kommande filmer

Den officiella handlingen till ”Thor: Ragnarök”, ”Black Panther” och ”Avengers: Infinity War” har släppts.
Marvel Studios har släppt officiell synopsis för tre av det kommande årets superhjältefilmer. Vi ska få se Thor kämpa för Asgards överlevnad, Black Panther slåss för sitt land Wakanda, och när dammet knappt hunnit lagt sig går de samman med övriga Avengers för att rädda jorden och hela universum.

Läs mer nedan.
 

Thor: Ragnarök (premiär 27 oktober)

 
"Thors värld är på väg att explodera. Hans djävulske bror, Loki, har tagit över Asgard, mäktiga Hela kommer fram för att stjäla tronen och Thor är fängslad på andra sidan universum. För att fly och rädda sitt hem från att förstöras, måste han först vinna en dödlig utomjordisk match genom att besegra sin före detta allierade och Avenger-vän… den otrolige Hulken!"

Förutom Chris Hemsworth i huvudrollen kommer vi möta Cate Blanchett som ondingen Hela, och Jeff Goldblum i rollen som Grandmaster. Regisserar gör Taika Waititi (”Hunt for the Wilderpeople”).
 
 

Black Panther (premiär 16 februari 2018)

 
"Efter händelserna i ”Captain America: Civil War” återvänder Kung T’Challa hem till den avskilda, tekniskt avancerade afrikanska nationen Wakanda för att bli landets nye ledare. Men han upptäcker snart ett hot mot tronen inifrån sitt egna land. När två fiender konspirerar för att förstöra Wakanda, måste hjälten Black Panther gå ihop med CIA-agenten Everett K. Ross och medlemmar ur specialstyrkan Dora Milaje, för att hindra landet från att dras in i ett nytt världskrig."

Chadwick Boseman är tillbaka i den svarta dräkten, och han får sällskap av Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o och Martin Freeman. För regin står Ryan Coogler (”Creed”).
 
 
Avengers: Infinity War (premiär 4 maj 2018)
 
"Medan Avengers och deras allierade fortsätter skydda världen från hot som ingen ensam hjälte klarar av, har ett nytt hot klivit fram ur de kosmiska skuggorna: Thanos. Galaxens ökände diktator har som mål att samla sex mäktiga Infinity Stones och använda dem för att styra över allting. Allt som Avengers har slagits för leder hit - Jordens öde och vår existens har aldrig varit mer osäker."

Anthony och Joe Russo har regisserat de senaste två filmerna om Captain America. Här låter de Avengers möta Guardians of the Galaxy i en episk fight mot en gemensam skurk. Thanos spelas av Josh Brolin.
 
 
Närmast har Marvel-fans "Spider-Man: Homecoming" att se fram emot. Den svingar in på biograferna 5 juli.
| 19 maj 2017 11:30 |