Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 juni 2022 | 09:45

Nya detaljer kring "Furiosa" - det här ska filmen handla om

George Miller återvänder till Mad Max-land med Anya Taylor-Joy i huvudrollen. Nu vet vi mer om handlingen.
Det är dags för "Mad Max"-regissören George Miller att återvända till den sandtäckta ödemarken för en prequel till 2015 års "Mad Max: Fury Road". Den här gången med fokus på tuffa hjältinnan Furiosa.
 
Sen tidigare vet vi att Anya Taylor-Joy tar över rollen från Charlize Theron för att kunna gestalta en yngre Furiosa och hennes dramatiska origin-story. Nu släpps de första detaljerna via filmens officiella synopsis, som avslöjar hur Furiosa hamnar mitt i ett krig mellan filmens två skurkar:
 
"När världen föll blir unga Furiosa bortrövad från The Green Place och hamnar i klorna på ett biker-gäng som styrs av krigsherren Dementus. På väg genom Wasteland hamnar de i Citadel som styrs av The Immortan Joe. Medan de två tyrannerna strider om makten måste Furiosa överleva många hinder och försöka ta sig hem."
 
Anya Taylor-Joy såg vi senast i "The Northman".
 
The Immortan Joe är en karaktär vi stött på förr i denna franchise, men nu kommer han att spelas av en ny skådis - kanske Tom Burke? Det är heller inte klart vem som ska spela Dementus, men Collider spekulerar i att detta kan vara Chris Hemsworths roll.
 
"Furiosa" får biopremiär våren 2024.
| 24 juni 2022 09:45 |