Serie

Skribent

Josefine Krischausky

20 december 2022 | 14:00

Större stridsscener och ikoniska ögonblick i "Maktens ringar" säsong 2

Inspelningen av de nya avsnitten är i full gång, samtidigt som en tredje säsong redan är under utveckling. Amazon avslöjar nu fler detaljer om fortsättningen, där mycket kommer att stå på spel i Midgård.
Inspelningen av säsong 2 av "Sagan om ringen: Maktens ringar" är för närvarande i full gång, nu i Storbritannien istället för på Nya Zealand, och med flera nya namn i rollistan. I takt med att produktionen rör sig framåt, börjar vi få reda på fler detaljer om nästa del av fantasyserien. 
 
Enligt Vernon Sanders, som är chef för Amazon Studios tv-avdelning, har fansen mycket att se fram emot när det är dags att återvända till Midgård. Det kommer att bli ännu mer storskaligt, och inte minst ska tempot skruvas upp rejält. 
 
– I säsong 1 var det väldigt mycket som skulle etableras, men nu får vi ha nöjet att se berättelsen trappas upp, när Sauron har avslöjat sig. Och jag tror att publiken kan se fram emot en serie som, samtidigt som den är sann mot sig själv, nu har ännu mer som står på spel, säger Sanders till Deadline
 
Det ökade tempot kommer också innebära fler storslagna strider, där flera karaktärer tvingas ut i krig. Tittarna kommer också att få se flera kända händelser från Tolkiens böcker, samt deras tillhörande appendix, som dyker djupare ner i historien och kulturen bakom berättelserna. 
 
– Jag kan säga att ni kommer få se större stridsscener i säsong 2, däribland ett par ikoniska ögonblick från böckerna och appendixen, berättar Sanders vidare.
 
 
Patrick McKay, en av seriens skapare, har tidigare berättat för MovieZine att man kommer fördjupa sig ännu mer i Tolkiens lore och mytologi, samt avslöjat några av de skeenden som kommer skildras i de kommande avsnitten. 
 
– Med tanke på vad som sker i slutet, med skapelsen av de tre ringarna, kan vi nu röra oss mot kanoniska händelser som folk helt klart sett fram emot. Hur Maktens ringar blir till, Saurons väg till makten, Númenors fall… i säsong 2 får vi verkligen hugga in på spännande händelser, sa McKay i vår intervju från i höstas
 
Seriens ensemble har hittills fått tillskott av 15 nya skådespelare, däribland Sam Hazeldine, som tar över rollen som Adar. I övrigt är det inte avslöjat exakt vilka rollfigurer som kommer att introduceras, men det har tidigare hintats om att bland annat alven Círdan kommer dyka upp. 
 
 
I fortsättningen kommer serien också att utforska en del nya miljöer, och inspelningarna kommer att äga rum på flera olika håll i Europa. Bakom kameran hittas bland andra svenska Charlotte Brändström, som regisserar hälften av de nya avsnitten.  
 
Samtidigt som säsong 2 fortfarande filmas, avslöjar Sanders att man dessutom har kommit några månader in i arbetet med den tredje säsongen. Amazon förväntas komma med ett officiellt besked om seriens framtid efter årsskiftet, men i vilket fall verkar "Maktens ringar" ha en spännande fortsättning på gång.
 
Hela den första säsongen av "Sagan om ringen: Maktens ringar" finns att streama på Prime Video. 
| 20 december 2022 14:00 |