Film

Skribent

MovieZine

31 december 2019 | 09:00

Nya bilder på Rolf Lassgård som pappa Marianne

Hannas liv vänds upp och ned när hennes pappa, prästen med det stora skägget, avslöjar att han vill vara Marianne. Biopremiär 21 februari.
Så här har du aldrig sett Rolf Lassgård förut. I blommig klänning och med blond peruk och smink förvandlas han till Marianne i en ny svensk dramakomedi. Här är de första bilderna ur "Min pappa Marianne" som får premiär senare i vinter.
 
- Lasse är sedan länge verksam präst, och en ganska populär sådan. Han har levt hela sitt 60-åriga liv i Alingsås, med fru och barn men även med den här känslan att han egentligen är någon annan, Marianne. Varför sker förändringen nu? Annars kommer det aldrig att hända, berättade Lassgård när MovieZine besökte inspelningen i våras.
 
 
Filmen beskrivs som "en varm feelgood-berättelse om modet att vara sig själv och lyckan över att bli älskad för den man är". I huvudrollerna, förutom Rolf Lassgård, syns också Hedda Stiernstedt, Klas Wiljergård och Lena Endre.

"Min pappa Marianne" regisseras av Mårten Klingberg ("Cockpit"). Manuset är skrivet av Ida Kjellin (”Bamse och häxans dotter”) och Daniel Karlsson (”Jag kommer hem igen till jul”), fritt efter Ester Roxbergs uppmärksammade bok ”Min pappa Ann-Christine” och ett manus av Cilla Jackert.
 
Biopremiären är satt till 21 februari.
| 31 december 2019 09:00 |