Film

Skribent

MovieZine

15 november 2021 | 12:40

Det här ska nya Beckfilmen "Ett nytt liv" handla om

"Beck - Ett nytt liv" får streamingpremiär på C More på juldagen, 25 december.
I vinter är publikfavoriten Beck är tillbaka med fyra nya filmer. Först ut är "Beck - Ett nytt liv" som har premiär på självaste juldagen

- Det blir lite som en extra julklapp till alla Beck-fans tänkte vi! Jag kan personligen inte tänka mig något bättre än att krypa upp i soffan med en sprillans ny Beckfilm den 25:e när den största julrushen lagt sig, säger producent Niva Westin Dahl.

- Det känns oerhört fint att hela Beck-gruppen åter är samlad och den här säsongen står de inför mer komplexa fall och även stora privata utmaningarna, tillägger hon.
 
ANNONS: Streama alla de tidigare Beckfilmerna på C More

Den 43:e Beckfilmen tar vid efter den dramatiska säsongsfinalen i "Beck: Den förlorade sonen". Tittarna lämnades då med Martin Beck (Peter Haber) på operationsbordet och en osäkerhet kring ifall han skulle överleva. Att Martin Beck är vid liv är tidigare bekräftat, men frågan är nu om han kommer kunna fortsätta sitt arbete på mordroteln?
 
 

Valter Skarsgård spelar Martin Becks barnbarn

 
I den nya säsongen möter tittarna ett nytt ansikte när Valter Skarsgård ("Zebrarummet") introduceras som Martin Becks barnbarn Vilhelm. Till mamma Ingers förfäran går Vilhelm i sin morfars fotspår och har börjat på Polishögskolan, men Martin Beck är stolt.

Även Steinar (Kristofer Hivju) är tillbaka och Beck-gruppen är fulltalig igen med Alex Beijer (Jennie Silfverhjelm), Josef (Martin Wallström), Oskar (Måns Nathanaelson), Jenny (Anna Asp), Ayda (Elmira Arikan) och Martin Beck (Peter Haber). Martins chef Klas Fredén (Jonas Karlsson) finns också på plats.
 
 

Dansk gangster hittas död i "Beck - Ett nytt liv"

 
En kropp hittas flytande i vattnet i närheten av Liljeholmen. Kroppen har tillhört en 39-årig dansk medborgare med ett gediget brottsregister och medlem i en ökänd dansk knarkliga. När hans bil påträffas i närheten av en misstänkt lokal, börjar Alex och Josef bevaka den. Där dyker snart en av danskens kollegor upp. Den danska ligan har försvagats under flera år efter ett stort ingripande och då många höjdare åkte i fängelse. Kanske är svenskarna redo att ta över nu? Ska Beckgruppen få ett gängkrig på halsen? Ligans ledare sitter i svenskt fängelse och den enda han vill prata med är Steinar Hovland.

Martin Beck är tillbaka till hela Beck-gruppens glädje. Martins dotter Inger är inte lika nöjd, men får acceptera sin pappas beslut att börja jobba. Martin vill leva mer och inte mindre. Steinar och Alex hittar tillbaka till sitt fina samarbete direkt när Steinar är tillbaka i Stockholm. Josef är dock inte lika nöjd. Oskar försöker med Tinder, men måste få hjälp av Jenny för att få lite snurr på dejtandet.
 
ANNONS: Prova på C More utan kostnad i 14 dagar!

För regi står Pontus Klänge ("Springfloden") och Peter Arrhenius har skrivit manus. "Beck - Ett nytt liv" släpps den 25 december exklusivt på C More, och kommer att visas i TV4 längre fram.
| 15 november 2021 12:40 |