Serie

Skribent

MovieZine

17 september 2015 | 06:00

Nya avsnitt av ”South Park” - dagen efter USA

Idag börjar säsong 19 på Comedy Central.
Idag är det efterlängtad premiär av ”South Park” säsong 19 på Comedy Central. I höst visas avsnitten endast 24 timmar efter att de sänds i USA. Givetvis med svenska undertexter.

Det har alltså gått hela 18 år sedan South Park för första gången hade premiär i USA. Resten är historia – ”South Park” är en av de mest framgångsrika animerade serierna någonsin, med fans över hela jordklotet. På grund av det kontroversiella innehållet skapar serien ofta debatt och sänds i USA med en åldersgräns.

- Det är ett enormt intresse från de svenska fansen inför den nya säsongen och vi har praktiskt taget blivit nedringda. Nu kommer vi att kunna minska väntan för alla svenska ”South Park”-fans och visa avsnitten max 24 timmar efter att de sänds i USA, säger David Lincoln Blom, marknadsdirektör för Comedy Central.

Torsdagskvällen på Comedy Central kommer att gå helt i South Parks tecken och inleds med dokumentären ”6 days to Air: The Making of South Park” kl. 19.00. I dokumentären får tittarna följa med seriens skapare Trey Parker och Matt Stone bakom kulisserna när ett ”South Park”-avsnitt produceras. Varje ”South Park”-avsnitt som sänds tar en vecka att göra, från ax till limpa, vilket även är anledningen till att serien och avsnitten är så dagsaktuella. 

Dokumentären följs av ett South Park-marathon där topp 5 av de mest populära avsnitten visas med start kl. 19.55.

Säsongspremiären sänds kl. 22.15 och det är tiden som gäller även kommande torsdagar.

Läs också: 5 gånger då "South Park" gick över gränsen

| 17 september 2015 06:00 |