Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

20 juni 2016 | 05:45

Ny trailer för "Westworld" visar att det har varit värt väntan

"Westworld" har varit i produktion sedan 2013 med många hinder på vägen. Men snart är Jonathan Nolans och J.J Abrams sci-fi-västern här på HBO och den helt nya trailern ger oss mersmak!
Det har varit en lång och vindlande väg för HBO-serien "Westworld", som har stannats upp av diverse anledningar ett flertal gånger sedan produktionen drogs igång 2013. Det har vuxit till ett dyrare projekt än det var tänkt - men håll i hatten! Det lönar sig, för den nya teasern ser förbannat bra ut!


För den som inte har hängt med utspelar sig "Westworld" på en nöjespark med vilda-västern-tema i en nära framtid. Parken erbjuder upplevelsen av att faktiskt leva i den gamla västern, där våld och hårda tag var vardag. Personalen består av mänskliga AI-robotar och precis som i "Jurassic Park" går detta koncept snabbt överstyr och robotarna löper amok.

Som man kan se i den helt nya trailern uppstår det en konflikt mellan The Man In Black (Ed Harris) och en (förmodad) AI-robot när han ifrågasätter om hon är äkta. "Spelar det verkligen någon roll när du inte ens själv kan avgöra?", svarar hon. Här osar det "Bladerunner" lång väg, men vad gör det när det är en alldeles fantatsisk film att osa som? Även parkens grundare Dr. Ford (Anthony Hopkins) och Bernard Lowe (Jeffrey Wright) har sina problem med Ed Harris karaktär. Den våldsamma kulturen i nöjesparken är förmodligen det som lockar besökarna som vill uppleva Vilda Västern, men frågan är om det verkligen bara är iscensatt våld, eller pågår det något väldigt sjukt bakom kulisserna? Vissa karaktärer verkar minst sagt gå en ond, bråd död till mötes i trailern.

Serien baseras på boken och filmen av Michael Crichton från 1973 med samma namn och behandlar den mycket spännande frågan kring det artificiella livets värde bland oss andra äkta människor. Även om väntan på HBOs nästa stora projekt efter "Game of Thrones" har varit lång och full av hinder, skvallrar den nysläppta trailern om att väntan - och den extra budgeten - kan vara värt motgångarna.

Nu är det dags att HBO också tar tag i att spika ett fast premiärdatum för serien! Allt vi vet är att den borde vara här i höst.

Hur bra eller dålig tycker du att "Westworld" verkar bli?
| 20 juni 2016 05:45 |