Serie

Skribent

MovieZine

27 augusti 2019 | 12:30

Det blir en andra säsong av ”Bröllop, begravning och dop”

”En enorm tittarsuccé” säger TV4 och C More om Colin Nutleys dramaserie.
"Bröllop, begravning och dop" lockade rekordpublik till C More och TV4 när den hade premiär i februari tidigare i år. Det var TV4:s mest framgångsrika premiär på sju år med en publik på nära 1,5 miljoner tittare per avsnitt på TV4 och TV4 Play. På streamingtjänsten C More är serien en av de mest tittade, skriver man i ett pressmeddelande.

Nu är det klart för ytterligare en säsong av dramaserien, som i år är dubbelt nominerad i tv-priset Kristallen som Årets tv-drama och Årets kvinnliga skådespelare (Helena Bergström).

- När man gör en dramaserie är det givetvis med förhoppningen att människor ska titta. Gensvaret från publiken efter säsong ett har varit otroligt varmt. Att spela in serien var så glädjefullt, så att säga ja till att göra säsong två var en "no-brainer", säger Colin Nutley, som skriver och regisserar.

Nästa vecka inleds inspelningarna av den nya säsongen. Hela skådespelarensemblen från säsong 1 - Helena Bergström, Maria Lundqvist, Molly Nutley, Angelika Prick, Johan H:son Kjellgren, Philip Zandén, Marie Göranzon, Andreas T Olsson, Alexander Karim, Jonathan Fredriksson, Jan Malmsjö och Peter Harryson - har tackat ja och kommer att medverka i den andra säsongen.

I säsong 2 får de sällskap av flera nya stjärnor, bland andra Helena af Sandeberg ("Lyckligare kan ingen vara") och Klas Wiljergård ("En man som heter Ove").

Andra säsongen består av fyra avsnitt, men det är inte klart när de får premiär.
| 27 augusti 2019 12:30 |