Film

Skribent

MovieZine

24 oktober 2022 | 08:20

Hemlig ny Star Wars-film har hittat sin regissör

Damon Lindelof skriver manus och Oscarsvinnande Sharmeen Obaid-Chinoy intar registolen.
Redan i maj skrev vi om rapporterna om en ny Star Wars-film. Damon Lindelof, producenten bakom tv-fenomenet ”Lost” och film-rebooten av ”Star Trek” (2009), skriver manus till en ännu hemlig långfilm, och Deadline bekräftar att en regissör är ombord.
 
Lucasfilm har anlitat Sharmeen Obaid-Chinoy, som regisserat ett par avsnitt av ”Ms. Marvel”. Den pakistanska filmskaparen har en bakgrund inom dokumentärfilm och har faktiskt vunnit Oscar två gånger: för kortfilmsdokumentärerna ”Saving Face” (2012) och ”A Girl in the River” (2015).
 
Star Wars-filmen blir hennes första spelfilm. Tanken var att ta ombord en regissör i ett tidigt skede så att hon tillsammans med Lindelof kan forma rätt story.
 
Men inspelningen kommer sannolikt dröja eftersom manuset ännu inte är klart. Vad filmen ska handla om är än så länge topphemligt.
 
 
Oavsett är Star Wars-franchisens framtid på bio en viktig komponent för Disney och Lucasfilm. Efter att Skywalker-sagan tog slut med "The Rise of Skywalker" 2019 finns det ingen klar vision för hur filmserien ska fortsätta, och studion vill förmodligen skynda långsamt.
 
Det här är bara det senaste filmprojektet i denna populära galax - vi har också kunnat läsa om att Patty Jenkins, Kevin Feige och Rian Johnson arbetar på egna projekt. Vem som hinner först återstår att se. Disney har just nu spikat premiärdatum för nya Star Wars-filmer i december 2025 och december 2027.
 
Annars ligger stor fokus på tv-sidan. Aktuella "Andor" på Disney+ har kritikerrosats och med kommande tredje säsongen av "The Mandalorian" så verkar inte Lucasfilm och Disney ligga på latsidan.

Är ni taggade på mer Star Wars eller tycker ni att det börjar bli för mycket?
| 24 oktober 2022 08:20 |