Film

Skribent

MovieZine

28 augusti 2019 | 19:30

Ny dokumentär tar oss bakom kulisserna på "Alien"

Se den färska trailern till "Memory: The Origin of Alien", som visas på bio i Stockholm på söndag. Vi har biobiljetter att tävla ut!
Det sägs att allt Ridley Scott ville göra var en "hemsökt hus"-film i rymden. Men se där, "Alien" från 1979 gick och blev en av tidernas mest skrämmande och stilbildande science fiction-filmer.

Den som älskar dokumentärer om film lika mycket som filmerna själva, kan se fram emot "Memory: The Origins of Alien" som släpps inom kort. Här får vi den unika inblicken bakom kulisserna, som sträcker sig från H.R. Gigers krypande otäcka designskisser via bioduken till idag, då filmen och dess monster är starkt impräntad i vårt gemensamma medvetande.

Filmen släpps på amerikansk video-on-demand i oktober, men du behöver inte vänta så länge. "Memory: The Origins of Alien" visas redan till helgen på Timelessfest i Stockholm.
 
 
 
TÄVLING! Vi har två biljetter att tävla ut till "Memory" och den följande visningen av "Alien" på biograf Zita på söndag. Skynda dig till vår Instagram-sida och följ oss där för att tävla.
| 28 augusti 2019 19:30 |