Film

Skribent

Alexander Dunerfors

22 oktober 2016 | 09:30

Ny bild på Wonder Woman från ”Justice League”

DC Comics superhjälte fyller 75 år, men ser förvånansvärt fräsch ut för sin ålder.
Regissören Zack Snyder har släppt en ny bild på Wonder Woman från inspelningen av ”Justice League”. Detta för att uppmärksamma karaktärens 75-årsfirande, och det roliga faktum att Wonder Woman har valts till att bli FN:s nya ”Honorary Ambassador for the Empowerment of Women and Girls”.Det är inte klart vad som ingår i Wonder Womans nya hedersuppdrag hos FN, men både Gal Gadot och Lynda Carter var på plats på ceremonin för att plocka upp ett diplom. Kanske kan de hitta ett sätt att dela på ansvaret.Wonder Woman dök för första gången upp i All Star Comics vintern 1941, och blev en av grundarna till Justice League of America. Trots att hon är en av de mest populära kvinnliga superhjältarna, har hennes framträdanden på film och tv varit få - men minnesvärda.

Lynda Carter spelade henne i tre tv-säsonger på 1970-talet, och Gal Gadot gjorde entré i rollen i årets ”Batman v Superman: Dawn of Justice”, den första av flera DC-filmer där Wonder Woman medverkar.

Patty Jenkins regisserar "Wonder Woman" med biopremiär i juni 2017. Några månader senare, i november, släpps Snyders "Justice League".
| 22 oktober 2016 09:30 |