Film

Skribent

Josefine Krischausky

21 januari 2021 | 18:00

Ny bild från "Halloween Kills" visar välbehållen Michael Myers

Uppföljaren till 2018 års "Halloween" tar vid direkt där föregångaren slutade, och har enligt regissören en handling och tematik som ligger väldigt passande i tiden.
Empire har släppt en ny bild från David Gordon Greens "Halloween Kills", som kommer att följa upp historien från 2018 års "Halloween".
 
Bilden tar oss direkt tillbaka till förra filmens slutscener, och visar Michael Myers ståendes på verandan till Laurie Strodes brinnande hus. Inte för att det har funnits någon större tvekan om han överlevde, men detta bekräftar att han verkar så gott som oskadd. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Filmen kommer alltså att ta vid precis där föregångaren slutade. Den kommer även att samla ihop flera ansikten från originalet, som nu ansluter för att hjälpa till att göra slut på Myers en gång för alla. 
 
I samband med släppet av bilden passar David Gordon Green på att berätta mer om filmens tematik, som lyckades komma mer lägligt i tiden än vad man hade räknat med. 
 
- Denna film handlar om gemensam rädsla, paranoia, missledande information och masspanik. Det är en väldigt bra popcorn-film och inte precis något statement, men det är märkligt hur saker lyckas stämma överens. Det hade inte kunnat finnas en mer intressant tid att släppa en film som denna, berättar regissören. 
 
Rädslor som blir virala och delas av många människor har såklart upplevts av många redan innan förra årets pandemirelaterade händelser, men det är utan tvekan något som idag känns extra relevant.
 
I rollistan syns bland annat Jamie Lee Curtis, Judy Greer och Andi Matichak, som upprepar sina roller från föregående film. Tillkommer gör även Anthony Michael Hall som Tommy Doyle, samt Kyle Richards och Nancy Stephens som spelade Lindsay Wallace respektive Marion Chamers i tidigare filmer i franchisen. 
 
"Halloween Kills" är planerad att få amerikansk och svensk biopremiär den 15 oktober.
| 21 januari 2021 18:00 |