Film

Skribent

MovieZine

31 mars 2023 | 14:20

Sigge Eklund regidebuterar med tonårsfilm: "Har väntat hela livet på detta manus"

"Jag har väntat hela mitt liv på ett manus som fångar skräcken och magin i att vara tonåring" berättar regidebuterande Sigge Eklund.
Tidigare idag berättade författaren Sigge Eklund om sin kommande regidebut i sin podcast. Nu släpper Netflix nya detaljer om långfilmen som går under titeln ”En del av dig”.
 
Det är titeln på ett nytt svenskt coming-of-age-drama från manusförfattaren Michaela Hamilton. Filmen beskrivs som "en berättelse på liv och död om hur det är att vara 17 år och känna hur man går sönder av längtan".
 
Agnes storasyster Julia har allt det Agnes drömmer om: Hon är ihop med Noel, är coolast i skolan och vågar ta plats på festerna. Om bara Agnes kunde vara mer som hon. När det som inte får hända händer vänds Agnes liv upp och ner och hon måste pånyttföda sig. Plötsligt är hon på väg att få allt hon drömt om, men till vilket pris?
 
Historien har en speciell betydelse för manusförfattaren, känd för starka tonårsskildringar i "Eagles" och "Zebrarummet":
 
- Den här historien är väldigt personlig för mig, eftersom jag förlorade min 19-åriga lillebror i en olycka för sju år sen. Jag kände att jag ville porträttera båda sidorna av sorg - den enorma smärtan och chocken, men också hoppet och kärleken som kan växa fram i processen, berättar Michaela Hamilton.
 
Sigge Eklund, författare, entreprenör och tv-producent, ser fram emot att addera "regissör" på meritlistan:
 
- Jag har väntat hela mitt liv på ett manus som fångar skräcken och magin i att vara tonåring. När jag läste Michaela Hamiltons berättelse blev jag fascinerad av det faktum att allt det fanns där. Desperationen och skönheten, och den där känslan som man känner som 17-åring, av hur ens bröst håller på att explodera av längtan.
 
Vilka som får spela rollerna i "En del av dig" är ännu inte offentligt. Inspelningen påbörjas senare i sommar och filmen har global premiär på Netflix 2024.
| 31 mars 2023 14:20 |