Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 december 2016 | 20:15

Nu vet vi mer om ”Coco”, Pixars nästa film

"Coco" är inspirerat av den mexikanska högtiden De dödas dag.
Det är många uppföljare på väg från Pixar de närmaste åren: ”Superhjältarna 2”, ”Bilar 3” och ”Toy Story 4” blir säkert enorma biosuccéer, men studions filmer tenderar bli mer minnesvärda när de är originalhistorier.

Några sådana finns lyckligtvis att se fram emot också, en av dem är ”Coco”. Sen tidigare har vi fått veta att filmen handlar om den mexikanska högtiden Dia de los Muertos, De dödas dag, och att den regisseras av Pixar-veteranen Lee Unkrich (”Hitta Nemo”, ”Toy Story 3”).

Idag har Pixar släppt mer info, och det låter som en härlig familjehistoria med mycket känslor och musik.”Coco” följer Miguels hemliga musikaliska ambitioner. Han bor i en livlig mexikansk by men kommer från en skomakarfamilj som kan vara stans enda musikhatare. I generationer har familjen Rivera förbjudit all musik, de tror nämligen att de har en förbannelse över sig. 

Men Miguel vill följa sin musikdröm, inspirerad av sin favorit-sångare, den nu döde Ernesto de la Cruz. När han upptäcker ett otroligt samband mellan sig och de la Cruz hamnar han av misstag i De dödas land. Där stöter han på sina förfäders själar, och slår sig samman med det vänliga skelettet Hector. Planen är att att hitta sin idol, förtjäna sin familjs välsignelse till att få uppträda, och återvända till De levandes land innan det är för sent.Gael Garcia Bernal och Benjamin Bratt är nya ombord som Hector respektive Ernesto de la Cruz. Nykomlingen Anthony Gonzalez gör rösten till 12-årige Miguel. Renée Victor spelar hans mormor Abuelita.

"Coco" får amerikansk biopremiär hösten 2017.
| 6 december 2016 20:15 |