Skribent

Mats Karlsson

25 juli 2013 | 11:01

Nu startar världens största Star Wars-mässa

Tre dagar fyllda med gäster, utställningar, maskerader och exklusiva filmvisningar.

Star Wars Celebration har samlat fansen runtom i världen sedan 1999 och arrangören Lucasfilm har gästat många städer under årens lopp. Man inledde mässturnén med Denver och har besökt Indianapolis, Orlando, Los Angeles, London och Tokyo. I år det tyska Essens tur att få ta hand om 30-35 000 Star Wars-nördar.

Det är ett riktigt Mecka för Star Wars-fansen. De får chansen att få en autograf av skådespelarna från filmerna, såsom Mark Hamill, Carrie Fisher, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker, Ian McDiarmid och många fler. Dessutom anordnas specialevents där man får se utställningar för Star Wars-dräkter, samlarsaker och mycket annat.

Sedan kommer man att visa filmerna "Jedins återkomst", som firar 30 år i år och "Star Wars: Episod II - Klonerna anfaller", den sistnämnda kommer att visas i 3D.

Sist men inte minst är jag själv på plats. Som en sann Star Wars-galning kommer det att bli svårt att välja det man vill se, men det ser mest fram emot är "Evening With the Emperor: Ian McDiarmid". Det är faktiskt första gången McDiarmid gästar Star Wars Celebration och det tänker definitivt inte jag missa. Utomhusvisningen av "Jedins återkomst" och att få se Star Wars-samlingar man inte trodde existerade är några andra höjdpunkter.

Star Wars Celebration pågår mellan 26 till 28 juli i Essen, Tyskland.

| 25 juli 2013 11:01 |