Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

3 augusti 2016 | 12:00

Nu stämmer Anton Yelchins föräldrar biltillverkaren

Skådespelaren blev ihjälklämd av sin egen bil för drygt en månad sedan.
Den 19:e juni drabbades 27-årige Anton Yelchin av en tragisk olycka som dessvärre tog hans liv, då hans egen Jeep Grand Cherokee klämde fast honom mot en brevlåda.

Nu väljer skådespelarens föräldrar, Viktor och Irina, att stämma tillverkaren Fiat Chrysler (som tillverkar modellen). Så här säger de på en presskonferens:

- Trots vår otroliga sorg så bestämde vi oss för att komma hit för att förhindra andra familjer från att erfara samma tragedi. Anton var vår son och en anmärkningsvärd människa, väldigt ödmjuk, väldigt ärlig, generös, och han gav mycket kärlek. Det är emot naturen för föräldrar att tvingas begrava sitt egna barn, och vi hoppas att den här stämningen kan göra så att andra familjer aldrig kommer behöva gå igenom det här helvetet.

Stämningsansökan anger att dödsfallet berodde på en felaktig växellåda som förhindrade Anton Yelchin från att lägga i parkeringsbromsen, varpå skådespelarens bil, som dessutom också hade en återkallelseorder emot sig, började rulla efter att han klivit ur den.
| 3 augusti 2016 12:00 |