Spel

Skribent

Viktor Eriksson

14 november 2023 | 18:00

Nu spelar fler 12 år gamla “Skyrim” än nya “Starfield”

Det går tufft för Bethesdas nya jättesatsning.
Den 6 september släpptes “Starfield”, den hyllade spelutvecklaren Bethesdas första originella verk på 25 år och en enorm jättesatsning. Drygt två månader senare har rymdrollspelet nu färre samtidiga spelare på spelplattformen Steam än Bethesdas 12 år gamla fantasyrollspel “The Elder Scrolls V: Skyrim”.
 
På måndagen den 13 november ska "Skyrim" haft 12 705 samtidiga spelare medan “Starfield” hade 12 334 spelare. Det hela uppmärksammades först av Rock, Paper Shotgun. Värt att nämna att detta förstås inte är alla samtidiga “Skyrim” och “Starfield”-spelare i världen, men likväl ett användbart riktmärke. 
 
“Starfields” sjunkande popularitet är samtidigt kanske inte så konstig eftersom spelet på många håll fått ett rätt ljummet mottagande sedan det släpptes. Vår recensent hade följande att säga i MovieZines recension av rymdrollspelet.
 
“Tyvärr är det enorma upplägget i “Starfield” också dess svaghet. Bethesda vill så gärna göra ett spel som är lika mycket action, rollspel som rymdkrig, men det slutar med att de tar vatten över huvudet. Alla delarna är riktigt bra, men de är kanske inte lika välpolerade som konkurrenternas spel, som i sin tur kanske inte är lika ambitiösa.”
 
Vad tycker du om “Starfield”?
| 14 november 2023 18:00 |