Klipp

Skribent

David Sjögren

5 september 2015 | 10:00

Nu kan den nya "Star Wars"-roboten flytta in hos dig

Den lille filuren pratar, rullar runt över golvet och styrs med telefonen.
"Star Wars: Episode VII - The Force Awakens" kryper allt närmare sitt premiärdatum, men än är det fortfarande långt kvar. Sitter du där hemma i din ensamhet utan att veta hur du ska hantera alla förväntningar finns emellertid nu kanske lösningen: en radiostyrd version av den lille roboten BB-8.

Företaget Sphero har konstruerat en drygt sju centimeter i diameter stor modell av den klotformade astromekdroiden som styrs med hjälp av en telefon eller surfplatta och rullar fram över golvet och ger ifrån sig lustiga robotljud. I systemet finns även en patrullfunktion genom vilken BB-8 får utforska omgivningarna på egen hand, och efter att ha lärt sig var väggar och andra hinder är någonstans (genom att helt sonika krascha in i dem) börjar den lille rackaren skapa sig en mental karta över hur rummet ser ut. Dessutom finns en hologramfunktion med vilken man kan spela in och spela upp meddelanden.

Nåväl, det är inte R2-D2, det klassiska originalet, men den nya karaktären BB-8 kan nog bli en riktigt härlig bekantskap - och det alltså hemma hos vem som helst.


Nu vet i alla fall jag vad jag ska önska mig i julklapp. 

Vilken filmkaraktär (inte bara "Star Wars", tänk vem som helst) hade ni helst av allt velat ha hemma hos er?
| 5 september 2015 10:00 |