Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

26 maj 2016 | 21:00

Nu ska spelet "Mirror's Edge" snart bli TV-serie

Ett amerikanskt bolag har precis köpt rättigheterna till att göra en action-serie baserad på den svenska spelsuccén "Mirror's Edge".
Att TV-spel har gjorts om till filmer har vi sett mängder av exempel på sedan 80-talet (med varierade resultat), men att TV-spel blir TV-serier är inte lika vanligt. Nu har produktionsbolaget Endemol Shine Studios köpt rättigheterna att skapa en action-serie baserad på "Mirror's Edge"-franchisen.

I "Mirror's Edge" befinner vi oss i ett framtida dystopiskt övervakningssamhälle. Där har ett nätverk av Runners vuxit fram, som genom smidig parkour tar sig fram genom staden som budbärare under näsan på diktaturens övervakning. En av dessa Runners är Faith, som också är en mycket skicklig krigare. När hennes syster Kate blir oskyldigt anklagad för ett mord, påbörjar Faith sin kamp mot förtryckarna och dras in i en konspiration som kan förstöra hela samhället.

Enligt Sharon Hall som är chef på Endemol Shine Studios, ska action-serien fokusera på en stark, kvinnlig protagonist och då hon i samma uttal till Deadline anger spelets fan-base som en anledning att skapa serien, kan man anta att de håller sig till spelets huvudkaraktär Faith och förblir trogna till spelets premisser.


Faith Connors

Ingen kanal har plockat upp serien ännu, men med tanke på att Endemol Shine Studios är väletablerade producenter som bland annat har gjort både "Master Chef" och AMCs "Hell on Wheels", ska TV-serien nog hitta sitt hem snart.

"Mirror's Edge", med svenska spelutvecklaren Dice i ryggen, släpptes 2007 till alla stora konsoler och fick en stor fan-base världen över. Den 7 juni är uppföljaren "Mirror's Edge: Catalyst" här, så tiden är inne att rida på vågen och släppa en TV-serie.

Vem vill du se i rollen som Faith?
| 26 maj 2016 21:00 |