Film

Skribent

Alexander Svensson

8 december 2023 | 14:00

Tokhyllade "Spider-Man: Across the Spider-Verse" svingar in på Viaplay

Spider-Mans senaste äventyr finns äntligen att streama!
“Spider-Man: Across the Spider-Verse” är en av två superhjältefilmer som inte kollapsat på bio i år (“Guardians of the Galaxy Vol. 3 är den andra) och nu kommer den äntligen till streaming. Det är Viaplay som får äran att bli hemvist åt Miles Morales, Peter Parker, Gwen Stacy och alla andra spindelhjältar.
 
“Across the Spider-Verse” är en uppföljare till den hyllade “Into the Spider-Verse” från 2018, och fortsätter följa Miles Morales på hans multiversala äventyr som Spider-Man. I “Across the Spider-Verse” återförenas han med Gwen Stacy och möter Spider Society, en grupp bestående av spindelmän från olika dimensioner ledda av den stränge Miguel O’Hara.
 
Filmen hyllades av kritiker och blev en av årets relativt få box-office-succéer (i skrivande stund är det den sjätte mest inkomstbringande filmen under 2023). MovieZines recensent Lucas Maas var imponerad, och skrev i sin recension att filmen “förmodligen är en av de bästa upplevelserna du kan ha på bio i år”.
 
Som krona på verket har “Across the Spider-Verse” dessutom en späckad rollista, med röster från bland andra Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Oscar Isaac, Jason Schwartzman, Jake Johnson, Issa Rae, Brian Tyree Henry och Mahershala Ali.
 
“Spider-Man: Across the Spider-Verse” går att streama på Viaplay just nu.
 
| 8 december 2023 14:00 |