Film

Skribent

MovieZine

5 april 2024 | 15:30

Helgens filmtips: Två helt nya romantiska komedier att mysa till hemma

Äntligen helg igen. Varför inte passa på att varva ned och mysa till det med filmerna ”Música” och ”How to Date Billy Walsh”? Du hittar båda på Prime Video.
MovieZine tipsar om innehåll och erbjudanden från våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
”Música” är en film skapad av och med Rudy Mancuso, 32 år, som har synestesi vilket är ett neurologiskt fenomen som innebär att minst två av kroppens sinnen är sammanflätade. I Rudys fall innebär det att vardagliga ljud blir till komplexa rytmer. Detta är dock inget som Rudy ser som ett problem utan helt tvärtom - det är denna kreativa talang som inspirerat honom till denna film som verkligen kommer att engagera både din hjärna och hjärta!
 
I denna romantiska och ibland surrealistiska film som utspelar sig i Ironbound-distriktet i Newark i North Jersey i USA - där Rudy själv växte upp- möter vi gatukonstnären med Brasilianskt ursprung som av en händelse också heter Rudy. Denne Rudy har samma tillstånd (detta nämns inte som synestesi i filmen) som den ”verkliga” Rudy och använder rytmerna som uppstår i hans hjärna till att fly den bistra verkligheten som finns runt omkring honom.
 
Men det är svårt för Rudy att försöka förklara hur detta fungerar för sin familj och vänner, vilket blir tydligt i början av filmen då Rudys långtida flickvän Haley vill diskutera om deras framtid medan han är fullt upptagen av ljuden från exempelvis en kvasts svepande ljud och mat som hackas upp till middag, som hans hjärna sedan bildar till en symfoni.
 
Vi får följa Rudy när han blir kär i Isabella - en ung förstående Brasiliansk kvinna som arbetar på den lokala fiskmarknaden- som finns där för honom när han upplever att varken hans mamma eller flickvän förstår honom. Frågan är vilken av dessa kvinnor som finns i hans framtid? Följ med när Rudy navigerar mellan kärlek, familj, sitt tillstånd och sin brasilianska kultur. Premiär idag.
 
 
 
”How to date Billy Walsh” är en äkta tidlös romantisk komedi mellan tonåringar, något som nästan börjar bli lite av en raritet! Den har unik brittisk humor där du kan frossa i stereotypiska teman som att i hemlighet bli kär i en bästa vän, att bli hopplöst förälskad i en utbytesstudent och följa med och skratta åt de mer och mer tokiga försöken att reda upp i alla lögner och missförstånd.
 
Vi får följa två tonåringar - Amelia och Archie - som har varit bästa vänner sedan de var barn. Men den stora hemligheten är att Archie har varit hemligt kär i Amelia under hela tiden. När Archie äntligen samlat tillräckligt med mod för att våga berätta om sina känslor för Amelia, dyker den heta utbytesstudenten Billy från USA upp.
 
Amelia faller handlöst för Billy och Archie blir helt förkrossad! Archie gör allt han kan för att hålla Amelia och Billy ifrån varandra - varje lögn leder dock bara till att Amelia och Billy kommer ännu närmre varandra. Och som resultat av alla lögner riskerar Archie att helt förlora sin bästa vän… ”How to Date Billy Walsh” kan du se från 5 april på Prime Video.
 
 
| 5 april 2024 15:30 |