Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 maj 2024 | 18:30

Nu på Prime Video: Rymdfilmen från 2013 har "en sanslöst intensiv inledning" - betyg 5/5!

Sci-fi-thrillern med Sandra Bullock vann 7 Oscars.
MovieZine tipsar om innehåll och erbjudanden från våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
"Andlöst spännande kamp om överlevnad" - så skrev MovieZines recensent när hajpade rymdfilmen "Gravity" landade på bio 2013. Håller den än idag? Bedöm själv! Nu finns den i utbudet på Prime Video.
 
Sandra Bullock och George Clooney spelar två astronauter som råkar ut för en dramatisk olycka. Sånt som inte får hända händer - och plötsligt svävar Dr. Ryan Stone (Bullock) ut i rymden... Ensam i den tomma oändligheten försöker hon att inte gripas av panik utan hitta ett sätt att överleva.
 
Redan inledningen sätter tonen. En intensiv scen på närmare 13 minuter utspelar sig helt utan klipp, och här finns ingenting som tyder på filmfusk. Det känns som att vi verkligen är ute i rymden med de två stjärnorna.
 
"Det är nog första gången jag ser film så bokstavligt med hela kroppen och jag känner mig både yr och dåsig. Så ruskigt verklig är upplevelsen" tyckte vår skribent Jonna Vanhatalo vid biopremiären. "Filmen är ett sant mästerverk som bjuder på den mest underhållande och hisnande av färder." MovieZines betyg landade på självklara 5/5.
 
Om inte det räckte för att övertyga dig så knep Alfonso Cuaróns svindlande "Gravity" hela 7 Oscarsstatyetter, bland annat Bästa foto och Bästa regi.
 
 
| 15 maj 2024 18:30 |