Film

Skribent

MovieZine

17 oktober 2023 | 14:00

Nu på Prime Video: Dramathrillern blev en av 2022 års stora snackisar

Nu kan du se Daisy Edgar-Jones och Harris Dickinson i den efterlängtade adaptionen av Delia Owens ”Där kräftorna sjunger”.
MovieZine tipsar om innehåll och erbjudanden hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Sommaren 2022 blev ”Där kräftorna sjunger” blev en otippad framgång på bio. Nu har filmen kommit in i utbudet på streamingtjänsten Prime Video.
 
Filmen handlar om Kya, en övergiven flicka som växt upp utan föräldrar i träskmarkerna i North Carolina. I flera år går rykten om ”Träskflickan”, som gör att den intelligenta och rådiga Kya isoleras från resten av samhället. På väg in i vuxenlivet dras hon till två unga män från stan och upptäcker en ny och spännande värld. Men när en av männen hittas död blir hon utpekad som huvudmisstänkt.
 
 
Dramathrillern ”Där kräftorna sjunger” baseras på en bästsäljande roman av Delia Owens. Med över 18 miljoner sålda exemplar (april 2023) är den en av tidernas mest sålda böcker. Inte undra på att filmatiseringen har varit efterlängtad.
 
Det var ingen mindre än Reese Witherspoon som upptäckte den, och lät sitt produktionsbolag Hello Sunshine köpa rättigheterna. "Jag hade älskat att spela Kya, men jag är lite för gammal" sa hon till CBS News.
 
Istället får vi Daisy Edgar-Jones ("Normala människor") och Harris Dickinson ("Triangle of Sadness") i huvudrollerna. För regin står Olivia Newman.
 
Recensenterna gav något ljumna betyg. Men tittarna verkar desto mer förtjusta i ”Där kräftorna sjunger”:
 
"Var först skeptisk till denna film, men såg den iallafall till sist och det är jag glad för! En underbar film som verkligen berörde på djupet" skriver en läsare på MovieZine. "Är lite förvånad över de svaga recensionerna, tycker filmen var riktigt bra" tillägger en annan.
 
Streama "Där kräftorna sjunger" gratis på Prime Video - nya kunder får testa på tjänsten i 30 dagar!
 
Filmen finns också att streama på Viaplay.
 
 
Vad tyckte ni om "Där kräftorna sjunger"? Kommentera gärna nedan.
| 17 oktober 2023 14:00 |