Film

Skribent

MovieZine

3 april 2024 | 21:00

Nu på Netflix: Sven Wollters sista film är "både gripande och roande"

Gör ditt hjärta en en tjänst och se den här filmen.
Eav månadens Netflix-nyheter är den svenska dramakomedin "Dag för dag". Filmen från 2022 har tidigare visats exklusivt på C More, där den blev en stor streamingsuccé med över 1 miljon tittare.
 
Livsbejakande "Dag för dag" tar oss till ett äldreboende där vi lär känna en brokig skara vänner i den demente Tage, bryska Rut och cancersjuke Malte. En omtumlande roadtrip tar sin början när Malte vill bila ner till Schweiz för att få dödshjälp på en klinik. Med på resan finns också vårdaren Katrin och städaren Simon.
 
William Spetz och Martina Haag syns i ensemblen och har även kläckt idén till filmen, som i Felix Herngrens regi blir "både gripande och roande" enligt MovieZines recensent.
 
"En film om dödshjälp borde inte kunna roa som den här filmen gör, men "Dag för dag" lyckas med det konststycket. Den predikar inte vad åskådaren ska tycka om ämnet. Det har den min respekt för. Den är charmig och tänkvärd. Gör ditt hjärta en en tjänst och se den här filmen" skriver Mattias Blomberg och delar ut 4 i betyg.
 
Huvudrollerna spelas av Tomas von Brömssen, Marianne Mörck och så inte minst Sven Wollter. "Dag för dag" blev hans sista filmroll, och Wollter nominerades till en Guldbagge ett par år efter sin död i covid-19. Det gör att hans farväl i filmen blir förstås lite extra emotionellt. Det är lika mycket en sista resa med vännerna som ett adjö till publiken som följt den folkkära skådespelaren under alla år.
 
"Dag för dag" finns också att streama på TV4 Play+ och hos Cineasterna.
 
Se trailern nedan:
 
| 3 april 2024 21:00 |