Film

Skribent

MovieZine

2 maj 2022 | 16:00

"Dag för dag" gör succé - över 1 miljon tittare på C More

Felix Herngrens varma dramakomedi "Dag för dag" är en tittarsuccé. En månad efter premiären har filmen setts av över 1,1 miljoner tittare.
Den efterlängtade filmen "Dag för dag" hade premiär på C More den 31 mars i år - med hyllningar bland annat från MovieZines recensent som kallar den för "gripande och roande". 
 
Martina Haag och William Spetz står bakom idén, om en grupp vänner från ett äldreboende som reser till Schweiz för att uppfylla en äldre mans sista önskan - att få dö på sina egna villkor. Felix Herngren regisserar dramakomedin som blev Sven Wollters sista filmroll.
 
Efter en månad på streaming är succén ett faktum. Totalt, linjärt och streamat, har "Dag för dag" setts av över 1 147 000 tittare på C More.
 
– Jag är så oerhört glad över all fin respons på filmen och att nu över en miljon personer har sett den gör mig alldeles varm. Med alla dessa fantastiska skådespelare och Martinas och Williams fina idé har vi hela tiden känt att detta är en film som kan beröra och chans att vinna många tittares hjärtan. Det är fantastiskt att det nu också verkar ha blivit så, säger Felix Herngren.
 
Det är den andra svenska storfilmen efter "Se upp för Jönssonligan" som direkt har gått upp på C More istället för det traditionella biofönstret. Efter Beck, "Se upp för Jönssonligan", och nu "Dag för dag" utlovar nu streamingtjönsten fler svenska storfilmer och serier på väg in till C More.
 
– Vi vet att vår publik uppskattar exklusivt premiärinnehåll och "Dag för dag" är en film som varit mycket omtyckt och som står sig med marginal mot andra svenska storfilmers biopremiärer (...) Många har talat om att svensk film är i kris, men vi tror på att ytterligare stärka vårt lokala utbud där vi har flera spännande projekt på gång, säger Jens Håkansta, Head of Engagement, Retention & Growth Telia TV & C More.
| 2 maj 2022 16:00 |