Film

Skribent

MovieZine

17 december 2023 | 22:10

Nu på Netflix: Ett spännande mysterium av högsta kvalitet: "En riktig käftsmäll"

Filmen har ett högt Rotten Tomatoes-betyg på 94%.
Spännande filmtips! Netflix har just lagt till thrillern "Gone Baby Gone" från 2007 i sitt utbud.
 
Ben Afflecks starka regidebut är en kriminalare baserad på en roman av Dennis Lehane (som även skrev "Mystic River" och "Shutter Island"). När två unga mordutredare anlitas för att söka efter en fyraårig flicka som försvann under märkliga omständigheter, hamnar de i ett nät av lögner där ingenting är som det verkar. Snart sätter de allt på spel; sitt förhållande, sitt förstånd och livet självt.
 
Medverkar gör Casey Affleck, Michelle Monaghan, Morgan Freeman, Ed Harris och Amy Ryan, som blev Oscarsnominerad för Bästa kvinnliga biroll för sin insats.
 
 
Filmen har höga 94% positiva omdömen på sajten Rotten Tomatoes som samlas amerikanska kritikerbetyg. IMDb-betyget ligger på 7,6.
 
Här på MovieZine fick "Gone Baby Gone" en 4:a i betyg. "Filmen lyckas förmedla moralisk komplexitet. Den ställer frågor om rätten att döda och ta rätten i egna händer på både grova och mer subtila plan. Vem förtjänar att leva och dö? Vad kan man göra för den goda sakens skull" skrev vår recensent Oskar Möller vid premiären.
 
Flera av våra läsare har satt höga betyg och lämnat starka omdömen på filmen:
 
"Satan i gatan, vilken bra film!"
 
"Grymma prestationer, med ett starkt underliggande budskap. Affleck tar sig an ett viktigt tema och gör det bra. Filmen har i min mening en grym inledning som sätter tonen direkt."
 
"Jösses vilken regidebut för Ben Affleck! Han har samlat ihop ett gäng kanonskådisar och får alla att tokbriljera, speciellt brorsan Casey som bara växer för mig. Jag blev väldigt engagerad och gripen av den här filmen."
 
"Otroligt gripande och bra film, vissa scener är som en riktig "käftsmäll" och det blir påtagligt jobbigt stundtals."
 
"Helt fantastisk, sjukt spännande rulle."
 
"Herregud vilken bra film, varför har jag inte sett denna innan?"
 
"Tät, intensiv och otroligt fångande. Stannar hos en långt efter dess slut."
 
"Gone Baby Gone" finns nu att streama på Netflix.
| 17 december 2023 22:10 |