Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

15 januari 2024 | 10:00

Nu på HBO Max: "True Detective: Night Country" är tankeväckande och grymt spännande

Den omåttligt populära antologiserien är tillbaka, med vad som verkar vara sin bästa säsong sedan den allra första.
Efter fem år är antologiserien "True Detective" äntligen tillbaka med en ny säsong, och saker har hänt bakom kulisserna. För första gången har seriens skapare Nic Pizzolatto inte skrivit manus och nöjer sig med att producera.
 
Istället har mexikanska filmskaparen Issa López tagit över tyglarna, både som manusförfattare, showrunner och regissör av alla avsnitt. Vilket verkar ha varit ett lyckat drag.
 
I sin recension av "True Detective: Night Country" sammanfattar MovieZines Jonna Vanhatalo sina intryck med att det här är en "grymt spännande, men också tankeväckande serie. Den vågar rota runt i ett bottenlöst nationellt trauma, som speglas i enskilda livsöden som verkligen griper tag i en. Det har gått nästan fem år sedan den senaste fristående säsongen - men det här har verkligen varit värt att vänta på."
 
Låter som ett värdigt kapitel i "True Detective"-sagan, med andra ord.
 
Säsogen följer poliserna Liz Danvers och Evangeline Navarro, spelade av Jodie Foster ("När lammen tystnar") och Kali Reis ("Catch the Fair One"). De utreder åtta männs försvinnande från en forskningsstation i den fiktiva staden Ennis, Alaska.
 
"True Detective: Night Country" består av sex avsnitt och HBO Max släpper ett i veckan, på måndagar här i Sverige. 
 
 
| 15 januari 2024 10:00 |