Film

Skribent

MovieZine

3 april 2024 | 18:00

Nu på HBO Max: Spänning non-stop när terrorister hotar Liam Neesons flyg

Man vet att det vankas actionpackad underhållning med den här gubben ombord.
Den här filmen lär aldrig visas under din flygning med SAS, men duger gott åt HBO Max. Streamingtjänsten har just fått in "Non-Stop" (2014), med Liam Neeson i huvudrollen.
 
Han spelar en Federal Air Marshal, alltså en anonym flygplanssnut, vars jobb är att se till att allt är säkert och tryggt för passagerarna ombord. Men det här flyget hinner knappt lyfta innan han får ett hotfullt sms. Där står det att någon kommer att avrättas var 20:e minut.
 
I rollistan finns även Julianne Moore och Scoot McNairy. Filmen regisseras av Jaume Collet-Serra, och är hans andra samarbete med Neeson efter "Unknown". De fortsatte på samma framgångsrika spår i "Run all Night" och "The Commuter".
 
Visst, man vet vad man får när actionfarbror Liam Neeson är i farten. Det blir oftast bra, lättsam underhållning som håller tempot och spänningen uppe. "Non-Stop" är inget undantag.
 
En rolig detalj: Liam Neeson är väldigt lång - 193 centimeter. Flygplanet i filmen byggdes lite större än vanliga plan på grund av hans längd. Det behövdes också 200 statister för att fylla ut det. Alla de var kvar under hela inspelningen.
 
"Non-Stop" finns även att streama på Viaplay och på TV4 Play+.
 
Se trailern nedan:
 
| 3 april 2024 18:00 |