Film

Skribent

MovieZine

29 september 2023 | 12:00

Streamingtips: "Meg 2" gick upp på bio förra månaden - släpps nu på HBO Max

Efter bara sju veckor på bioduken går Jason Statham-rullen till streaming.
Den efterlängtade uppföljaren till den populära hajfilmen "The Meg" från 2018, "Meg 2: The Trench", finns nu att se på HBO Max. Filmen hade svensk biopremiär den 1 augusti i år, och släpps redan nu på streaming bara sju veckor senare.
 
I "Meg 2: The Trench" återvänder Jason Statham i rollen som Jonas Taylor, en dykare som tidigare kämpade mot en gigantisk haj i Stilla havet. Nu kallas han tillbaka för att hjälpa en undervattensforskningsstation som har attackerats av en ny rovdjurshaj.
 
 
För regin står brittiske Ben Wheatley, känd för en lång rad moderna kultfilmer som "Kill List" och "Free Fire". Här får han för första gången leka med en högbudgetfilm.
 
Filmen fick minst sagt svala recensioner från kritiker, men blev ändå en hyfsad kommersiell framgång. Den har hittills spelat in nära 400 dollar världen över. Men det är inte inte i närheten av "The Meg" som blev en överraskande biosuccé med mer än 500 miljoner dollar i kassan.
 
Den vanligaste kritiken mot "Meg 2" är att den inte är lika underhållande eller fokuserad som ettan. MovieZines recensent Lucas Mass kallade filmen för "ett sömnpiller".
 
Se 10 minuter ur "Meg 2: The Trench" här nedan:
 
| 29 september 2023 12:00 |