Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

8 juli 2015 | 16:00

Nu kommer Netflix första spelfilmer

Efter flera lyckade TV-serie-satsningar och dokumentärer ger sig streamingjätten in i filmvärlden.
Det börjar närma sig. Paradigmskiftet i filmvärlden alltså, där filmer inte längre görs av Hollywood-studior utan av Netflix, och där de med alla inspelade pengar tar över världen ytterligare. Nja, så dramatiska kanske vi inte behöver vara, men det börjar hur som helst dra ihop sig för premiärer på Netflix första utflykter i långfilmernas riskfyllda värld.

Först ut blir Cary Fukunagas ("True Detective") "Beasts of No Nation" som får världspremiär den 16:e oktober i år. Fukunaga har själv skrivit manuset, och kommer också att regissera dramat som fokuserar på en barnsoldats upplevelser. Huvudrollen som barnsoldaten "Agu" spelas av nykomlingen Abraham Atta, och Idris Elba gör en stor roll som den förmodat obehaglige krigsherren "Commandant".


Idris Elba som "Commandant".

Efter den tunga starten blir det den 11:e december dags för något väldigt mycket mer lättsamt i form av Adam Sandler-filmen "The Ridiculous Six", där vi förutom den avdankade Sandler själv även får se Luke Wilson, Nick Nolte och Taylor Lautner med flera i rollerna. Det är den första av fyra planerade filmer som Sandler ska släppa exklusivt för Netflix räkning.

Utöver dessa kommer en fortsättning på klassikern "Crouching Tiger, Hidden Dragon", kallad "The Green Legend", som ska släppas första kvartalet år 2016. Yuen Wo-Ping står för regin och Michelle Yeoh kommer återvända till sin rollkaraktär från originalet; Yu Shu-Lien. Harvey Weinstein producerar.

Sist ut, i mars år 2016, kommer Paul Reubens och Judd Apatows "Pee-Wee's Big Holiday", i vilken Pee-Wee Herman åker på sitt livs första semester. Intressant...

Förhoppningsvis har vi ett antal kvalitetsfilmer att se fram emot från Netflix i framtiden. Personligen tycker jag att "Beasts of No Nation" är väldigt intressant; bra regissör, bra skådis, bra story. Kan bli mäktigt.

Ser du fram emot något av ovanstående?
| 8 juli 2015 16:00 |